Στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών της Καβάλας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένα και επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία, προχώρησε η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, δίνεται σε αυτούς η δυνατότητα επέκτασης του χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών σκίασηςή μείωσης του μισθώματος το οποίο καταβάλλουν μέχρι και 50%.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση, που αναφέρεται στο νόμο 4706 και περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ  136/17-7-2020 (τεύχος Α), έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2020.

Είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς επαφών που είχε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης αρχικά με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και ΕμπόρωνΚαβάλας και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη Διοίκηση της «Ο.Λ.Κ. Α.Ε».

Παρά τις εξ αρχής δυσκολίες αυτής της προσπάθειας, αλλά και αυτές που προέκυψαν στην πορεία των συγκεκριμένων επαφών, τελικά η επιθυμητή, αλλά και αυτονόητη στήριξη των επιχειρηματιών επιτεύχθηκε.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα βρεθεί με κάθε τρόπο δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που βιώνουν έντονα τις συνέπειές της.

Στο πλαίσιο αυτό, εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι επιχειρηματίες της Καβάλας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο ευθύνης του Ο.Λ.Κ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη,τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αρ. Ξενόφο,καθώς και τη Διοίκηση της “Ο.Λ.Κ. Α.Ε”, τον κ. Γ. Φιλόσογλου και την κυρία Άννα Θυσιάδου για την ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην θετική εξέλιξη του δίκαιου αιτήματος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρωντης Καβάλας.

Η δέσμευσή μας να είμαστε διαρκώς δίπλα στους πολίτες γίνεται και σε αυτή την περίπτωση πράξη.

Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Προηγούμενο άρθροΜετά απο χρόνια λειτουργεί και πάλι το συντριβάνι στη Νέα Καρυά
Επόμενο άρθροΣτην Αμμόχωστο το Barbaros – «Σταματήστε τις επιχειρήσεις» λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ