ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση«δουλεύει» καθημερινά και αξιοποιεί κάθε «εργαλείο», προκειμένου η επόμενη ημέρα να μην διαφέρει από την προ κορωνοϊού εποχή, δίνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «vradini.gr» και τη δημοσιογράφο κυρία ΕιρήνηΜπέλλα.

Αυτό που χρειάζεται, τονίζει, είναι«σχέδιο και στρατηγική. Χρειάζεται συνεχής εκτίμηση της κατάστασης και άμεσες επεμβάσεις όπου πρέπει. Και από εκεί και πέρα χρειάζεται πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο NewDeal… Είμαι σίγουρος ότι, παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι πρωτόγνωρες και πάλι θα τα καταφέρουμε. Πρωτόγνωρες, αλλά όχι ανυπέρβλητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθαρίζει ότι «δεν τίθεται θέμα κρυφής ατζέντας ή νέου μνημονίου», επαναλαμβάνει ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και θα τις κερδίσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ αναφορικά με τα σενάρια για ανασχηματισμό, παραπέμπει στην σχετική πρόσφατη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου. «Η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη να αντιμετωπίζει, με την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζουν, τόσο την υγειονομική κρίση όσο και τις συνέπειές της. Δίνουμε τη μάχη και θα νικήσουμε», επισημαίνει.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι «το απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας στην προκειμένη συγκυρία είναι ότι αναδείξαμε την αντίληψη της ασφάλειας σε αξία ισότιμη με αυτή της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας». Υπενθυμίζει δε το τρίπτυχο δράσης που πρότεινε πριν από λίγες μέρες για τον τουρισμό της Καβάλας και της Θάσου και δηλώνει αισιόδοξος ότι, μετά την αποδοχή των προτάσεων αυτών από τους φορείς του τουρισμού της περιοχής, η υπόλοιπη τουριστική σεζόν μπορεί να διασωθεί.

Για τις διαρκείς προκλήσεις της Άγκυρας, επισημαίνει ότι «η Τουρκία, σε αντίθεση με τη χώρα μας, βρίσκεται σε συνθήκες απόλυτης πίεσης»και προσθέτει:«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά τα οξυμμένα της αντανακλαστικά, την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά της τόσο σε υγειονομικό όσο και εθνικό επίπεδο, κάνοντας τη χώρα και τους πολίτες της υπερήφανους».

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή Τάνιας Ελευθεριάδου σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των 5.500 νέων επιστημόνων
Επόμενο άρθροΠρόσληψη ναυαγοσωστών στην Θάσο – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι