Την πεποίθησή του ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και μάλιστα με νικήτρια και πάλι την Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ερωτηθείς μ’ αφορμή την αναζωπύρωση των φημών περί πρόωρων εκλογών εντός του 2022, κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε με έμφαση ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την θητεία τους, ώστε να κρίνονται συνολικά για το έργο τους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, Μάιο ή Ιούνιο του 2023. Πέρα από το θεσμικό είναι και το ουσιαστικό, γιατί οι κυβερνήσεις πρέπει να κρίνονται στην ολοκλήρωση της τετραετίας τους, ειδικά κυβερνήσεις που στα τέσσερα χρόνια καλούνται να διαχειριστούν πολλές κρίσεις. Μια από αυτές τις κυβερνήσεις είναι του Κ. Μητσοτάκη. Θυμίζω ότι εκτός της πανδημίας, η χώρα μας διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία και τα εθνικά θέματα, αλλά και το προσφυγικό – μεταναστευτικό που μας κληρονόμησε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, είχαμε και τις μεγάλες θεομηνίες ως συνέπεια της κλιματικής απορρύθμισης. Είμαι πεπεισμένος λοιπόν ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία κι ότι και τις διπλές εκλογές θα κερδίσουμε, μιας και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο καταργώντας την απλή αναλογική. Το τονίζω αυτό διότι το είχαμε υποσχεθεί και το κάναμε πράξη, προς όφελος των πολιτών, καθώς αποδείχθηκε ότι οι συμμαχικές κυβερνήσεις περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. Θα κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία το 2023, γιατί θα είναι καταλυτικό το έργο που θα έχει επιτελέσει, ενώ καταλυτική θα είναι και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, όπου προφανώς οι πολίτες θα επιλέξουν τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε σχετικά ο κ. Λαζαρίδης.

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ…

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όσα έλεγε την περίοδο που κυβερνούσε, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μετά τις εκλογές του 2019. Στην ουσία δεν απάντησε ποτέ σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Δεν παρουσίασε καμιά συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Επανήλθε στα προσφιλή του ψέματα και τα συνηθισμένα κλισέ, ότι δήθεν ο πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους και ισχυρούς φίλους του στο ζήτημα των γονικών παροχών. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν, εκφράζει τη βαθιά συντήρηση σε κάθε επίπεδο. Γι’ αυτό και επιμένει στον λόγο του στις λέξεις επιστροφή και κατάργηση, παρά το ότι το βασικό του σύνθημα ήταν η νέα αρχή. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014, μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε. Η ιστορία έδειξε ότι νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενισχύει το εισόδημα όλων των πολιτών και στην ουσία επιστρέφει στη μεσαία τάξη ό,τι της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο Μακάριος Λαζαρίδης απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, να σπεύσουν να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας, που θα το χαρακτήριζα ως κύμα των ανεμβολίαστων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι 9 στους 10 που εισάγονται στις κλινικές και στις Μ.Ε.Θ. COVID είναι ανεμβολίαστοι. Θέλω να απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου που δεν έχουν εμβολιαστεί, ειδικά σε όσους έχουν έναν υγιή προβληματισμό, να σπεύσουν να το κάνουν. Να σκεφτούν ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι το εμβόλιο. Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να μπορέσουμε να σώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες ζωές».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Όσον αφορά την οικονομία και τα ζητήματα που ανέκυψαν σ’ αυτήν λόγω της πανδημίας, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είχε θέσει ως βασικό στόχο, πρώτα και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή και στη συνέχεια την οικονομία και καλώς έπραξε. Από εκεί και μετά στηρίξαμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με πάνω από 42,5 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να μείνει κανείς μόνος του. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που ακόμη και εν μέσω της πανδημίας υλοποιήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, μεταξύ αυτών η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Όλο αυτό το διάστημα που ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση μας κρατούν τα ηνία της χώρας, μειώσαμε πάνω από 40 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Μεταξύ άλλων μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%. Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, μειώσαμε από το 10% στο 5% τον συντελεστή παρακράτησης φόρου για τα μερίσματα. Μειώσαμε την προκαταβολή φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από 100% στο 55% και για τα νομικά πρόσωπα από 100% στο 80%. Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Έχουμε αναστείλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των εισοδημάτων του ιδιωτικού τομέα. Μειώθηκαν οι συντελεστές ΦΠΑ στις μεταφορές, στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο. Για την στήριξη της οικογένειας και των πλέον αδύναμων αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε τέκνο. Χορηγούμε επίδομα κύησης 2.000 ευρώ, αυξήθηκαν οι επιχορηγούμενες θέσεις για παιδικούς σταθμούς, μειώθηκε ο ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13% και την ίδια στιγμή αυξήσαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

«Θα μπορούσε κανείς να πει, η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά; Όχι, απαντώ ευθέως με μεγάλη παρρησία. Έχουμε κάνει και λάθη. Έχουν υπάρξει αστοχίες, υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουμε λύσει ακόμη, όμως τηρουμένων των αναλογιών έχουμε πετύχει τα περισσότερα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Για πρώτη φορά έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν διστάζει να μπαίνει στην πρώτη γραμμή. Δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν διστάζει να παραδεχτεί λάθη, κάνοντας τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Θα αναφέρω ένα μόνο. Όταν κερδίσαμε τις εκλογές του 2019 σε πρώτο χρόνο καταργήθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στην πορεία αντελήφθη ότι ήταν λάθος, το διόρθωσε άμεσα. Είναι σημαντικό λοιπόν για έναν ηγέτη να αντιλαμβάνεται και να προσαρμόζει την πολιτική του με βάση τα δεδομένα της στιγμής. Άρα αναγνωρίζουμε λάθη και παραλείψεις και σπεύδουμε μόνοι μας να τα διορθώσουμε», ανέφερε καταληκτικά ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Προηγούμενο άρθροΠροβολή του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός ακτών που είναι προσβάσιμες μόνο απο τη Θάλασσα στη Θάσο