Στην εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, στη Μεγάλη Λέσχη, όπου παρουσιάστηκε το επετειακό λεύκωμα «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ‘21», παρευρέθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε «χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε εκλεκτούς συμπατριώτες – θυμίζω ότι από τη Θάσο και πιο συγκεκριμένα από την Παναγιά έλκω ένα κομμάτι της καταγωγής μου – και με αφορμή μια εξαίρετη εκδοτική προσπάθεια».

Ο κ. Λαζαρίδης, αναφορικά με το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο κορυφαίος ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Χιόνης, όπως είπε, «αποτελεί ένα μοναδικό, ιστορικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει γλαφυρά και εύληπτα αφενός τον τρόπο με τον οποίο η φλόγα της Επανάστασης εξαπλώθηκε στον ευλογημένο τόπο μας και αφετέρου τους πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος».

Και με φόντο, σημείωσε, «την επέτειο των 201 – πλέον – χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναμφίβολα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για την κυκλοφορία του επετειακού αυτού έργου, το οποίο όλοι μας θα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή».

Μέσω του συγκεκριμένου λευκώματος, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «βιώνουμε τη συγκινησιακή ένταση της εθνικής μας αφύπνισης, καθώς και τις αξίες που ενέπνευσαν τους προγόνους μας να αγωνιστούν για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία».

Προηγούμενο άρθροΓαϊτάνης: Δείκτης της ορθής πολιτικής της κυβέρνησης τα στοιχεία της Eurostat για συνεχή μείωση της ανεργίας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου)