ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Η Ελλάδα είναι χώρα υπερήφανη και πολύ ισχυρή, είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ας το καταλάβουν όλοι: Δεν απειλούμε, αλλά και δεν εκβιαζόμαστε». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «North 98.0 FM» και τη δημοσιογράφο κυρία Ειρήνη Γκέλη.

Η στρατηγική της Κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πολύ καθαρή. Από τη μία, σε διπλωματικό επίπεδο, η χώρα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση την οποία είχε εδώ και πολλά χρόνια όσον αφορά τη σύναψη συμμαχιών, όπως αποδεικνύεται και από την άμεση αντίδραση της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και του αραβικού κόσμου στις προκλήσεις του Ερντογάν. Από την άλλη, βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το δείξαμε και το δείχνουμε, όποτε χρειάζεται, με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας. Με ψυχραιμία, στρατηγική και σχέδιο αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη «όλοι να είναι ψύχραιμοι και προσεκτικοί στα εθνικά μας θέματα» και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εκμετάλλευση από την Άγκυρα πρόσφατου άρθρου του κ. Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι της προσφέρει επιχειρήματα για την προπαγάνδα της.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ήδη επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο και πολύ σύντομα θα έρθουν και νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, προκειμένου να μπει φρένο στις απολύσεις και στα λουκέτα. Στόχος μας, η διατήρηση της παροχής ρευστότητας και η απόδοση κινήτρων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τελικά η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Προηγούμενο άρθροΚαφέ της Χαράς: Οι ανατροπές και τα μυστικά που βγαίνουν στο φως
Επόμενο άρθροΕίναι οριστικό – Ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία, λέει ο Πέτσας | Εξετάζονται τα σενάρια για τα μέτρα