«Τον Ιούνιο του 2019, στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, στο Νόμο 4619/2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ότι η αλιεία που γίνεται από αλιευτικά σκάφη με σημαία Τουρκίας εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων αλιέων στο Αιγαίο και με βάση σχετικό έγγραφο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Αναφορικά με την μεσαία τάξη, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε την ομολογία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλ. Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, ότι την ισοπέδωσαν «για εθνικούς λόγους», σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, «μέσα στα δύσκολα αυτά δύο χρόνια στήριξε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις με πάνω από 40 δις ευρώ, ενώ είναι η μοναδική Κυβέρνηση που έχει μειώσει περισσότερους από 40 φόρους και εισφορές».

Ενδεικτικά ανέφερε τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%, του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, του συντελεστή φόρου παρακράτησης για τα μερίσματα από το 10% στο 5% και της προκαταβολής για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από το 100% στο 55% και για τα νομικά πρόσωπα στο 80%.

Σχετικά με τις εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταία αυτή για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., όπως τη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Στ. Κούλογλου, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:
«Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας ότι θα χάσουν και τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχουν ξεκινήσει συζήτηση για την επόμενη μέρα».

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / Φιλοζωϊκό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» / Vets in Action: Δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα
Επόμενο άρθροΗ Ρεγγίνα στο Dancing With The Stars!