«Η Ελλάδα, όλες οι Κυβερνήσεις της, ανέκαθεν πιστεύουμε και υποστηρίζουμε το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και τις διεθνείς συνθήκες. Από εκεί και πέρα, η Τουρκία διαχρονικά – ίσως με μεγαλύτερη ένταση αυτή την περίοδο – εγείρει διεκδικήσεις. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Αταλάντευτα προσηλωμένοι, υπερασπιζόμαστε στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους κ. Φ. Παπαθανασίου και κυρία Ν. Λειβαδάρη.

«Η ελληνική Κυβέρνηση, με πολύ νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο, αντιμετωπίζει κάθε εξωτερικό κίνδυνο. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, σε επιφυλακή, για να αποτρέψουν οποιαδήποτε προκλητική κίνηση της Τουρκίας όπου και όποτε χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, υπογραμμίζοντας την ελληνική πρόθεση ενίσχυσης του φράχτη στις Καστανιές και της ανύψωσης ενός ακόμα στο τμήμα των Φερών.

Στα εθνικά μας θέματα, που σχετίζονται και με την εξωτερική μας πολιτική και με την ασφάλεια, όπως ανέφερε, «θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην επιχειρούμε να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και να υιοθετούμε ρητορικές που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της εθνικής συναίνεσης».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την απορία του για το ύφος πρόσφατης ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί μνημείο προσβολής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “κατάληψη

του ελληνικού εδάφους” και – ούτε λίγο ούτε πολύ – για αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτικών μόλις είδαν τους Τούρκους να πλησιάζουν», τόνισε.

Χαρακτήρισε δε «ενδιαφέρουσα τη στροφή κάποιων που μας έλεγαν ότι πρέπει να κρατήσουμε τα σύνορά μας ανοιχτά και σήμερα εμφανίζονται ως υπερπατριώτες που υιοθετούν ένα ψευδές δημοσίευμα μιας βρετανικής εφημερίδας».

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας για δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας | “Αντί να πάμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω”
Επόμενο άρθροΝέος Α’ Αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Καβάλας ο Μάκης Δημητριάδης