Οι ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές, καθώς και μια σειρά άλλων προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης με την Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε την κυρία Ζαχαράκη για τα κενά που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε. Καβάλας. Η υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα καλύψει τα κενά με αναπληρωτές (δεύτερη φάση) το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε το 75% των κενών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία κενών. Η γενική εικόνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δείχνει ότι απουσιάζουν 10 δάσκαλοι, 12 νηπιαγωγοί, καθώς και 28 δάσκαλοι και 5 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής.

Τα σημαντικότερα κενά εντοπίζονται στα δημοτικά σχολεία Κεχροκάμπου και Λεκάνης, στο νηπιαγωγείο του Ποτού, στο δημοτικό της Νικήσιανης που υποβιβάστηκε από 5αθέσιο σε 4αθέσιο, γιατί μετακινήθηκε εκπαιδευτικός στους Αντιφιλίππους, για να καλύψει κενό, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Ελευθερούπολης υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές, γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός να το σπάσει, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αγγίζουν τους 30 εκπαιδευτικούς με τα περισσότερα να αφορούν την Θάσο.

Επίσης, Λαζαρίδης και Ζαχαράκη συζήτησαν για την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, βελτίωση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των Δήμων με τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών.

Προηγούμενο άρθροΙατρική τηλεφροντίδα με έξυπνη συσκευές μετρήσεις δεδομένων υγειάς στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Greece-Bulgaria
Επόμενο άρθροΕπιστολή της Θασιακής ένωσης στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής⁩