Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρώτο κουδούνι που χτυπά σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας σηματοδοτεί την αφετηρία μιας πολύ ιδιαίτερης χρονιάς.

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία εν μέσω της πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, θα πρέπει και εδώ όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη κατά του ύπουλου ιού.

Τα σχολεία ανοίγουν με συγκεκριμένους κανόνες, βάσει των συστάσεων των ειδικών και η μάσκα θα αποτελεί για τους επόμενους μήνες τον αχώριστο – όχι πάντα ευχάριστο, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο – σύντροφο παιδιών και δασκάλων. 

Είμαι βέβαιος ότι και αυτές οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με επιτυχία.

Ο βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η νεολαία μας, μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να αποκτήσει όλες τις γνώσεις και τα εφόδια που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. 

Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι πολίτες χωρίς να έχουν γνώσεις και “ανοιχτά” μυαλά, γι’ αυτό και επενδύουμε πρωτίστως στην Παιδεία.

Εύχομαι σε εκπαιδευτικούς και γονείς καλή δύναμη στην δύσκολη αποστολή τους και στους μαθητές μια δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο».

Προηγούμενο άρθροΕυχές για τη νέα σχολική χρονιά από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου