«Κανείς από εσάς που σήμερα προσχηματικά επαναστατείτε, δεν φρόντισε να λειτουργήσει πραγματικά φιλεργατικά», ανέφερε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στους Βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την προστασία της εργασίας».

Όπως εξήγησε, «αναφορικά με τα εργασιακά, εμείς – όχι εσείς – σήμερα προσθέτουμε φίλτρα προστασίας σε ένα ήδη στρεβλό και παραμορφωμένο εργασιακό περιβάλλον.

Εμείς, σήμερα – όχι εσείς – παρέχουμε τα όπλα στον εργαζόμενο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά του. Σήμερα, όχι εσείς – αλλά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δια του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη – έρχεται ορθότατα να νομοθετήσει υπέρ της διασφάλισης του οκταώρου και του πενθήμερου, όταν ο μέσος όρος των ωρών εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σήμερα είναι 10,3 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα».

Και αυτό, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «το κάνουμε χωρίς ιδεοληψίες και αναχρονισμούς. Με μόνο γνώμονα την ρεαλιστική προσαρμογή στην εργασιακή πραγματικότητα προς όφελος των εργαζομένων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια αφορμή για την αντιπολίτευση «για να κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε καλύτερα. Να πείτε όχι σε όλα. Και έτσι να αποδείξετε περίτρανα για ακόμα μία φορά ενώπιον του ελληνικού λαού το αυταπόδεικτο: την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων. Την παντελή έλλειψη προσαρμοστικότητας. Την επίμονη ιδεοληπτική αγκύλωσή σας. Την ενοχική ταύτιση και συμπόρευση με έναν συνδικαλισμό – ζόμπι. Την προσκόλλησή σας σε αιτήματα, συνθήματα και πρακτικές ακόμα και της πολύ μακρινής δεκαετίας του ‘80».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «τρία πράγματα καθίστανται πασιφανή: Πρώτον, ότι έτσι λέτε ένα μεγάλο ναι στην αδήλωτη εργασία, στη διαιώνιση των αδικιών, της ανομίας και της αυθαιρεσίας.

Δεύτερον, ότι χάνουμε ως πολιτεία ακόμα μία ευκαιρία να μιλήσουμε εθνικά για την πραγματική ατζέντα του εργασιακού.

Και τρίτον και κυριότερο, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, ότι ενώ εγώ θα μπορώ να λέω στον Γιώργο από τη Λεκάνη, στον Θέμη από το Παλαιοχώρι και στον Γιάννη από τις Ελευθερές με περηφάνεια για την προστασία που η Κυβέρνηση τους παρέχει, εσείς θα αλληλοσυγχαίρεστε για μία ακόμα εκπλήρωση μιας σε εισαγωγικά “αγωνιστικής” υποχρέωσής σας, καθώς θα επιχειρείτε να “πουλήσετε” ανεπιτυχώς τον εργασιακό μεσαίωνα που δεν έρχεται».

Προηγούμενο άρθροΣωτηρης Παπαδοπουλος: Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας είναι μια υπόθεση που πονάει
Επόμενο άρθροΣτήριξη του ΟΚΑΚ από τον Μακάριο Λαζαρίδη