Το ενεργειακό πρόβλημα απασχολεί έντονα και την καβαλιώτικη κοινωνία ιδιαίτερα στο κομμάτι της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη το πρόβλημα είναι παγκόσμιο ενώ η κυβέρνηση κάνει το παν για να ανακουφίσει την κοινωνία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το ζούμε καθημερινά όλοι μας, είμαι σε συνεχή επαφή με τους πολίτες, ήμουν στην Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη και τα χωριά του νομού και είδα ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εξωγενή κρίση, παγκόσμια ενεργειακή κρίση, που δεν προκλήθηκε από λάθη της κυβέρνησης, όπως προσπαθούν να πουν από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει επιδοτήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, η επιδότηση φτάνει ως το 50%-60% και στο 80% για τους αγρότες. Όμως, κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να καλύψεις το ενεργειακό κόστος στον απόλυτο βαθμό και καμία χώρα στον κόσμο δεν το κάνει αυτό. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, είμαστε με τα μανίκια σηκωμένα και το βλέμμα χαμηλωμένο απέναντι στους πολίτες. Αντιλαμβανόμαστε ακριβώς τι περνάνε και όπως είπε κι ο πρωθυπουργός θα είμαστε εδώ διαρκώς, μήνα το μήνα, μέχρι να τελειώσει αυτή η ενεργειακή κρίση, στηρίζοντας νοικοκυριά κι επιχειρήσεις».

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει, επίσης, η αύξηση του πληθωρισμού που κι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Ευρώπη βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών, φτάνοντας σε ετήσια βάση το 5,1% και στις ΗΠΑ έφτασε το 7,5% τον Ιανουάριο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 40 ετών. Στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει φτάσει στο 6,6% καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 1991. Είναι εξωγενής παράγοντας, η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν, σωστά οι πολίτες ζητάνε περισσότερη στήριξη. Εδώ είμαστε για να την παρέχουμε».

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Τέλος για την πανδημία είπε ότι «η μετάλλαξη Όμικρον που κυριαρχεί πλέον, είναι πολύ μεταδοτική αλλά με πιο ήπια συμπτώματα και σε κάθε περίπτωση αν δεν έχουμε άλλη μετάλλαξη, μπαίνοντας στην Άνοιξη θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και πάλι σε μία σχετική κανονικότητα. Ειδικά οι τριπλά εμβολιασμένοι και να νοσήσουν περνάνε πάρα πολύ ελαφριά τη νόσο. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν και να κάνουν και την τρίτη δόση. Οι 9 στους 10 που πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 9 στους 10 είναι άνω των 65 ετών. Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα, πρέπει να το καταλάβουν όλοι και ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό που δεν κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια με τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Προηγούμενο άρθροΑλέξανδρος Ιωσηφίδης: Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παραμένουν σε σταθερό, μεν, αλλά αρκετά υψηλό επίπεδο
Επόμενο άρθροΣωτήρης Χιωτάκης: Δεν μπορεί η εταιρεία να περιμένει εσαεί, πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή