Η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να ακούσουν την επιστήμη και να εμβολιαστούν. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης κλήθηκε να το σχολιάσει. Συγκεκριμένα είπε ότι «η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο προς όλους τους ναούς για να διαβαστεί την Κυριακή στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας με την οποία καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας η οποία εμπιστεύεται την κοινότητα των γιατρών που αγωνίζεται για την απαλλαγή μας από την πανδημία. Αυτή η απόφαση έρχεσαι σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι ιεράρχες στη σύνοδό τους με τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια και τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων κ. Τσιόδρα. Θα έλεγα για μία ακόμη φορά μέσα στην πανδημία η Εκκλησία στέκεται δίπλα στους πιστούς, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων».

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ είπε ότι «τόσα χρόνια έμπαιναν στα πανεπιστήμια υποψήφιοι με χαμηλό βαθμό, 1, 2, 3, 4. Αλλά από το σύνολο των φοιτητών, το 40% δεν αποφοιτούσε ποτέ. Δινόταν η αυταπάτη ότι πέρασαν σε κάποιο πανεπιστήμιο δίχως αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα στη ζωή τους. Αντίθετα, οδηγούσε παιδιά και οικογένειες να σπαταλούν χρόνο και χρήμα δίχως αντίκρισμα.

Στην Ευρώπη, η χώρα μας είναι πρώτη σε εισαγωγές στα πανεπιστήμια αλλά τελευταία στις αποφοιτήσεις. Άρα το μόνο εύκολο ήταν να παραμείνει ως έχει το σύστημα, να εγκλωβίζονται οι μαθητές, να δημιουργούνται φρούδες ελπίδες, να χάνουν το χρόνο τους και να σπαταλούνται πόροι. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργούνται προοπτικές για τα παιδιά και αυτό βρίσκει σύμφωνη την κοινή γνώμη της κοινωνίας, κάτι που φάνηκε και στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Οι 7 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όπως βέβαια και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αυτή η δημοσκόπηση έχει αξία διότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 55,7%, όπως και το 79,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ τάσσονται υπέρ της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Ενδεικτικό του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης είναι και οι διορισμοί 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών που από το Σεπτέμβριο θα αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία της χώρας. Θα γίνουν προσλήψεις στην εκπαίδευση μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Επιπλέον, η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήταν μία από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αν κάποιοι ενοχλούνται διότι βρέθηκε επιτέλους μία κυβέρνηση η οποία από το 1974 έχει τέτοια αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, ας κοιταχθούν οι ίδιοι στον καθρέφτη γιατί δεν κατάφεραν να το κάνουν αυτοί».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη αλλοδαπός διακινητής στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης- Προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη
Επόμενο άρθροΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Ειδικές Περιστάσεις» του Μπέρναρντ Σλέηντ- Γήπεδο μπάσκετ Πάρκου Φαλήρου Καβάλας Κυριακή 25 Ιουλίου