Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την 107η επέτειο από την απελευθέρωση της Καβάλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον ευλογημένο τόπο μας.

Εκατόν επτά χρόνια πριν, το 1913, το Πολεμικό μας Ναυτικό, υπό την καθοδήγηση του πλωτάρχη Αντώνιου Κριεζή, αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας, σηματοδοτώντας την απελευθέρωση της πόλης από τους Βούλγαρους.

“Καβάλα καταλήφθη εν ονόματι Βασιλέως· εν λιμένι ορμούσι Πάνθηρ, Ιέραξ και Δόξα. Λαός πανηγυρίζει”. Με αυτό το τηλεγράφημα προς το υπουργείο, ο ναύαρχος Κουντουριώτης ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός που άλλαξε, όπως αποδείχθηκε, το ρου της ιστορίας.

Σήμερα, έναν και πλέον αιώνα αργότερα, βαδίζοντας στο φωτεινό δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί μας, με παράδειγμα τον ηρωισμό και την αποφασιστικότητά τους, ατενίζουμε μπροστά, διαμορφώνοντας την Ελλάδα του μέλλοντος.

Παρά τις πολλές και συχνά απρόβλεπτες δυσκολίες, όπως αυτή της πανδημίας, ενωμένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, υψηλό εθνικό φρόνημα και τον κατάλληλο σχεδιασμό, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο ‘’αύριο’’.

Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Χρόνια πολλά στην Καβάλα μας».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαύση ανταποκριτών ΟΓΑ – ΕΦΚΑ στην Δ.Ε Μαρώνειας