Σήμερα εδώ επιδιώκουμε να θωρακίσουμε την αξιοπιστία. Να ενισχύουμε τη λογοδοσία. Να ενδυναμώνουμε τη θεσμική λειτουργία. Και τελικά, να θωρακίσουμε περαιτέρω την ήδη ισχυρή Δημοκρατία μας.

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση παραβίασης του απόρρητου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η διαφύλαξη των αρχών της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χρωματιστεί κομματικά από κανέναν» και κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεισφέρουν παραγωγικά και να υποστηρίξουν δημιουργικά τη διαδικασία ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας, μέσα από το πλαίσιο που ήδη έβαλε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια και να καλυφθούν τα ρυθμιστικά κενά στην Ε.Υ.Π.

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «η Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά όταν οι θεσμικοί της εκπρόσωποι επιλέγουν την πόλωση, το λαϊκισμό, την ισοπέδωση, το μηδενισμό και την επένδυση στην τοξικότητα και τα άκρα ως μέσα προσπορισμού κομματικών οφελών. Η επιλογή αυτού του δρόμου είναι ηθικά λανθασμένη, πολιτικά ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη».

Εξέφρασε δε την απορία του γιατί στην αντιπολίτευση «κάνετε ότι πέφτετε από τα σύννεφα με το γεγονός ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Συγγνώμη που σας αναστατώσαμε αλλά, ναι, γίνονται παρακολουθήσεις. Παντού στον κόσμο. Οι 54.000 επισυνδέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ μιλούν από μόνες τους. Αυτές ήταν καλές παρακολουθήσεις; Ο κ. Τσίπρας φαντάζομαι ότι δεν γνωρίζει για ποιους πρόκειται. Εκτός και αν γνωρίζει και δεν μας λέει! Όλοι, λοιπόν, στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέλη της οικογένειάς του υπήρξαν στόχος παρακολουθήσεων».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «αν δεν αντιληφθούμε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην περαιτέρω θεσμική θωράκιση του πλαισίου των παρακολουθήσεων και την εξεύρεση δικλείδων δημοκρατικότητας, τότε είναι βέβαιο ότι θα χάσουμε ακόμα μία ευκαιρία να καταπολεμήσουμε διαχρονικές παθογένειες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη: «Η επιτυχία στον τρόπο επιτέλεσης των καθηκόντων του τον έκανε στόχο και αποδέκτη μιας νοσηρής τοξικότητας, η οποία δεν του πρέπει. Είναι κρίμα, γιατί η αρετή της ευθιξίας στερεί έναν συνειδητό λειτουργό με ακονισμένα αντανακλαστικά, θεσμική υπευθυνότητα και περισσή ευαισθησία για τους πιο ευάλωτους. Ο κ. Δημητριάδης αποτέλεσε αθόρυβο επιταχυντή και συνεκτικό κρίκο των επιτυχιών της Κυβέρνησης. Σε όλα, μα όλα, τα επίπεδα. Στο κοινωνικό, στο εθνικό, στο υγειονομικό».

Προηγούμενο άρθροEurobasket 2022: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ώρες και κανάλια
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Πέτρος Ταχματζίδης