Τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους πολίτες περιέγραψε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «CENTER TV» και τους δημοσιογράφους κ. Γ. Κομνηνό και Ν. Ταραπατσή.

«Η πεμπτουσία όλης αυτής της προσπάθειας που κάνουμε οι πολιτικοί, πέρα από τις όποιες – κάποιες φορές – ανούσιες αντιπαραθέσεις, που δεν ενδιαφέρουν πάντα το σύνολο της κοινωνίας, είναι πραγματικά ο πολίτης να μας αισθάνεται δίπλα του. Να αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός τον καταλαβαίνει, τον αφουγκράζεται και του λύνει τα προβλήματά του. Δεν λέω ότι λύνουμε όλα τα προβλήματα. Άλλωστε δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια γι’ αυτό. Εγώ μπήκα στην πολιτική ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο», σημείωσε.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε το θαυμασμό του «για τους ανθρώπους του μόχθου, της καθημερινότητας. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να ξεκινάς τη μέρα σου και να μην ξέρεις τι σε περιμένει, με τα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα να είναι “βουνό”. Και το ξέρω καθώς δεν είμαι πορφυρογέννητος, προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και δεν γεννήθηκα για να γίνω βουλευτής ή υπουργός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν πολιτικό να μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα τα οποία ίσως σε κάποιους να φαίνονται μικρά. Και το κάνω με πολύ μεγάλη διάθεση -ξέρετε και για ποιον άλλο λόγο; Διότι πραγματικά οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες, οι Θασίτισσες και οι Θασίτες αξίζουν τα καλύτερα. Έχουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τόπο μας που έχει τεράστιες δυνατότητες. Το βλέπω καθημερινά, βλέπω τον κόπο τους, την αγωνία τους, τις προσπάθειές τους και οφείλουμε – και το λέω ως άνθρωπος, όχι ως πολιτικός – να τους στηρίζουμε, να τους ενώνουμε και όχι να τους διχάζουμε. Και σε ό,τι με αφορά, αυτό θα κάνω για όσα χρόνια οι συμπολίτες μου θα με τιμούν με την αγάπη τους και την ψήφο τους».

Ερωτηθείς για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος γιατί έχω τη δυνατότητα να μπορώ να παρεμβαίνω σε πολιτικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο σε φίλους με τους οποίους μπορούμε να λύνουμε προβλήματα».

Για τα αιτήματα και τα προβλήματα των πολιτών και τη δική του στάση απέναντί τους, ανέφερε: «Αν αντιληφθώ ότι κάτι δεν γίνεται, θα τους πω αμέσως ότι δεν γίνεται. Όταν αντιληφθώ ότι είναι κάτι που μπορώ να το παλέψω, θα το παλέψω, άλλοτε το καταφέρνω – τις περισσότερες φορές – και άλλοτε όχι. Αλλά θα τους πω την αλήθεια και καταλαβαίνουν ότι ο Μακάριος πράγματι ασχολήθηκε με το θέμα τους, ασχέτως αποτελέσματος. Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για έναν πολιτικό. Ο κόσμος αναγνωρίζει, όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είναι πετυχημένο, αλλά εκτιμάει την προσπάθεια και την ειλικρίνεια. Έτσι πορεύομαι, έτσι θα πορευτώ, δεν θα αλλάξω. Αυτή είναι η παιδεία μου από την οικογένειά μου, αυτό μεταλαμπαδεύω και στα δύο μου κορίτσια και δεν με ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο, ούτε η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι. Έχω “μεγάλο στομάχι” και όσο με κοντράρουν τόσο περισσότερο με δυναμώνουν».

Προηγούμενο άρθροΠαράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης αύριο Παρασκευή στην περιοχή της Νεάπολης