Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση 180 και πλέον εκκρεμών πολεοδομικών υποθέσεων της Θάσου, με την επίλυση του ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος συγκρότησης και λειτουργίας των δύο Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) στο νησί.

Το πρόβλημα αφορούσε το γεγονός ότι για το μεν ΣΥΠΟΘΑ (Α) της Π.Ε. Θάσου μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί απόφαση συγκρότησής του από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, για το δε ΣΥΠΟΘΑ (Β) της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας ότι έχει μεν συγκροτηθεί, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με πρόσφατη επιστολή που έλαβε από την Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας και το έθεσε άμεσα υπόψιν του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά, ζητώντας του τη νομοθετική διευθέτησή του. Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης του παρέδωσε την προτεινόμενη τροπολογία και τη σχετική αιτιολογική έκθεση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στο ΣΥΠΟΘΑ της Π.Ε. Καβάλας να εξετάζει τις εκκρεμούσες υποθέσεις της Θάσου.

Η προσπάθεια τελικά απέδωσε καρπούς και ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό ότι η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα μπει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να έχει ψηφιστεί εντός του προσεχούς Μαΐου.

Με τα νέα δεδομένα, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εξέτασης των 180 και πλέον υποθέσεων που είναι σε εκκρεμότητα από τα δύο Συμβούλια της Π.Ε. Θάσου. Αυτές περιλαμβάνουν προσφυγές πολιτών κατά πορισμάτων των ελεγκτών δόμησης, υποθέσεις τέλεσης παραβάσεων που διαβιβάζονται από τους ελεγκτές δόμησης και τις υπηρεσίες δόμησης, παρεκκλίσεις όρων δόμησης, καθώς και εγκρίσεις για σύνταξη συμβολαίων και αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά (είτε προς είσπραξη, είτε προς διαγραφή). Οι εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των συγκεκριμένων υποθέσεων, εκ των πραγμάτων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ταλαιπωρία και κόστος στους πολίτες, επαγγελματίες και ιδιώτες επενδυτές, αλλά και υστέρηση εσόδων, σε αρκετές περιπτώσεις, για το Δημόσιο.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά από αυτή την εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:

«Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε εκκρεμείς πολεοδομικές υποθέσεις από το 2015, στο νησί της Θάσου, παίρνει τέλος.

Πολύ σύντομα, οι υποθέσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Π.Ε. Καβάλας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το πρόβλημα, δείχνοντας κατανόηση σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς κατοίκους του νησιού.

Η καθημερινή μάχη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συνεχίζεται».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη των Γιατρών Του Κόσμου στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγία Μαρίνα
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας