✓ Τι συζήτησε με αγρότες και πολίτες σε πέντε χωριά του Δ. Παγγαίου

Τα χωριά Αυλή, Μεσότοπο, Σιδηροχώρι, Δωμάτια και Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας τις επαφές του με τις τοπικές κοινωνίες του νομού.

Οι κάτοικοι των χωριών του έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Εκτενής συζήτηση, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη, του προέδρου και του διευθυντή του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας κ. Γ. Μίχογλου και Γ. Κασιάρα, αντίστοιχα, έγινε για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτές θα ξεπεραστούν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε -λόγω και της ιδιαιτερότητας της περιοχής – στα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα, συνοψίζοντας μια σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τους τελευταίους μήνες.

Ανάμεσά τους, η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, η πίστωση στους λογαριασμούς τους του οφειλόμενου 35% των αποζημιώσεων του 2019, η αποζημίωση των σπαραγγοπαραγωγών – και όχι μόνο αυτών – για τις ζημιές που είχαν υποστεί από τη θεομηνία, καθώς και η αλλαγή στον κανονισμό και στην οργάνωση του ΕΛΓΑ με ένα νέο νόμο – πλαίσιο, προς διευκόλυνση των συγκεκριμένων επαγγελματιών.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι προχώρησε η διαδικασία για το ασφαλιστικό των αγροτών, θεσπίστηκε το κυρωτικό πλαίσιο κατά των ελληνοποιήσεων, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, προχώρησε η μείωση της φορολογίας των συνεταιριστικών σχημάτων, του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και του φορολογικού συντελεστή, ενώ έγιναν οι κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι να παραμείνουν στο χωράφι.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα κάνει τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς ο Δήμαρχος Καβάλας
Επόμενο άρθροΤέσσερις νέοι παίκτες στο ρόστερ του ΑΟΚ