Την αποφασιστικότητα, το πείσμα και τη συνέπεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη συνεχή στήριξη όλων των πληγέντων της πανδημίας, αλλά και την ταυτόχρονη δημιουργία των συνθηκών δυναμικής ανάκαμψης από το 2021, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021».

Όπως ανέφερε, «και σε αυτή τη συζήτηση του προϋπολογισμού είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που, ως βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, στέλνω ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συμπολίτες μου, στην Καβάλα και τη Θάσο. Συμπολίτες μου, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που μέχρι σήμερα τους έχουμε στηρίξει με πάνω από 130.000.000 ευρώ. Το μήνυμα είναι λοιπόν το εξής: Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απαντάμε με πρωτόγνωρη στήριξη».

Ο κ. Λαζαρίδης περιέγραψε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο τη στήριξη της οικονομίας εντός του 2020, συνολικής αξίας 23,8 δις ευρώ, ενώ για το νέο έτος τόνισε ότι «παρά την αναμενόμενη πρόβλεψη για ύφεση – ακόμα και αν μιλάμε για 10,5% – ο δεύτερος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη περιγράφει ευκρινέστατα ένα δίπτυχο ελπίδας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Πώς;

  1. Με επιπλέον 7,5 δις ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας. Μέτρα που συνοψίζονται, μεταξύ άλλων, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών στο πλαίσιο προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Δυο μέτρα θυμίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεστε για τα λαϊκά στρώματα, ότι καταψηφίσατε!
  2. Με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 32 δις ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης, που με διαπραγματευτική οξυδέρκεια εξασφάλισε για τη χώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και ακριβώς χάρη σε αυτά το κονδύλια που θα συρρεύσουν από το 2021 μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη 4,8%».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «καταφέρνουμε να ενισχύσουμε, εκτός από το δημόσιο σύστημα υγείας, και τον πυλώνα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της πατρίδας μας», με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Εξέφρασε δε τη διαπίστωση ότι «μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένα αντίδοτο στην αβεβαιότητα, βασισμένο σε ένα ενδελεχές στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του συνόλου των κρίσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ένα σχέδιο που η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει και ακολουθεί από την πρώτη μέρα της εκλογής. Ένα σχέδιο που δεν έχει εγκαταλειφθεί ουδέποτε και που καθημερινά αποδεικνύει την προσαρμοστικότητά του προς όφελος της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Κρατήσαμε, κρατάμε και θα κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και το 2021 θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με νέα ορμή».

Ο κ. Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του Βουλευτές, χαρακτήρισε «πρωτίστως θέμα εθνικής ευθύνης να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» και διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να το κάνει ακόμα και κάτω από αυτές τις ανήκουστες συνθήκες».

Προηγούμενο άρθροΤην δικαίωση τους ζητούν οι έμποροι της Καβάλας για την άρνηση της Αποκεντρωμένης για την μείωση των ανταποδοτικών τελών
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στις στροφές επάνω απο τον Μπάτη