Λύση σε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των Καβαλιωτών, που αφορά την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου πέτυχαν μετά από συντονισμένες ενέργειες ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θόδωρος Μουριάδης.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των επαφών και των πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, οι κ. Λαζαρίδης και Μουριάδης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν τις συμπολίτισσσες και τους συμπολίτες τους, ότι, ύστερα από γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, «το Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου».

Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση – μέσω ιδιωτικής επένδυσης – των εγκαταλελειμμένων εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οικοπέδου και κτιρίου στην ανατολική είσοδο της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.044,3 τ.μ., το οποίο ανήκει κατά 89% στον Δήμο Καβάλας και κατά 11% στο Δημόσιο μέσω της 4ης Υ.ΠΕ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ακόμη καλύτερη από αυτήν που αρχικά επιδίωκαν οι κ. Λαζαρίδης και Μουριάδης, δηλαδή την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας και μέχρι την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να προσελκυστούν άμεσα οι υποψήφιοι επενδυτές.

Οι – καθ’ όλα δίκαιες – διεκδικήσεις τους τελικά απέδωσαν ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα και πλέον, οι εξελίξεις επισπεύδονται.

Ο κ. Λαζαρίδης, για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαι ευτυχής που μία ακόμα συντονισμένη προσπάθεια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πιάνει τόπο.

Ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου επιτέλους “απελευθερώνεται” για αξιοποίηση, καθώς το Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου.

Η προεκλογική δέσμευσή μου, την οποία επανέλαβα και στη συνέντευξη τύπου της 11ης Νοεμβρίου 2019, γίνεται πράξη, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Θ. Μουριάδη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τον άριστο τρόπο με τον οποίο πετύχαμε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την ανταπόκρισή τους στο σχετικό αίτημα και τις πρωτοβουλίες που έλαβαν για την υλοποίησή του.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ότι αυτό το ενοποιητικό όραμα για την Καβάλα του μέλλοντος, στο οποίο αναφέρομαι επανειλημμένα, μπορεί και πρέπει να μας καθοδηγεί διαρκώς.

Το είπαμε! Το κάναμε! Συνεχίζουμε!»

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Λίγα αλλά σταθερά τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΔήμος Καβάλας: Ιστορική απόφαση για την αξιοποίηση παλαιού νοσοκομείου