Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και ειδικά για την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριου Λαζαρίδη και της Διευθύντριας του ΕΦΚΑ Καβάλας, κυρίας Παναγιώτας Μανώλη.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού του ΕΦΚΑ, τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πανδημία και για τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους προϊστάμενους της Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

Στο τραπέζι τέθηκαν οι μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται για το τρέχον έτος, ανάμεσα στις οποίες, η μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα, η σταδιακή σύνδεση έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων, με βαθμιαία ενοποίηση των δομών για να μην παρατηρούνται χρονικά κενά μεταξύ της καταβολής της κύριας και της επικουρικής σύνταξης, καθώς και η προώθηση της ψηφιοποίησης των αρχείων του ΕΦΚΑ με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την επίσπευση της καταβολής των συντάξεων, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την άμεση λήψη περαιτέρω μέτρων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Μεταξύ αυτών, η τοποθέτηση project manager και σχετικής Ομάδας Έργου, η χορήγηση Εθνικών Συντάξεων και μάλιστα αναδρομικά από την κατάθεση της αίτησης για σύνταξη, η διεύρυνση της χρήσης των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα ειδικά για καταχώρηση δεδομένων και δημιουργία φακέλων, αλλά και τα ειδικά προγράμματα για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων στα πλέον προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία που έχουν συνενωθεί στον ΕΦΚΑ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντήσω και να συζητήσω για όλα τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης με τη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ Καβάλας, κυρία Παναγιώτα Μανώλη, την οποία και ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων, κάτι που αποτελεί κεντρική προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης και θα υλοποιηθεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασιστεί να διατεθούν πόροι και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηριχθεί η δύσκολη αυτή προσπάθεια του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Ήδη, για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, σε εξέλιξη βρίσκονται η απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση σύνταξης με την προετοιμασία κατάλληλων κανονιστικών και νομοθετικών ρυθμίσεων, καθώς και η θεσμοθέτηση Ενιαίου Πλαισίου Υποβολής Συνταξιοδοτικού Αιτήματος σε ηλεκτρονική μορφή.

Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι βασικό μας μέλημα και σε αυτό στοχεύει κάθε προσπάθειά μας».

Προηγούμενο άρθροΜε δώρο ο Αντωνιάδης στον Δήμαρχο Θάσου- Καθαρισμός του ταμιευτήρα του Φράγματος Μαριών της Θάσου
Επόμενο άρθροΚωστής Σιμιτσής: Μετά τον απολογισμό συμπεράσματα απο μια συζήτηση που δεν έγινε