Επανεκκινούν άμεσα, μετά από 15 χρόνια, οι διαδικασίες για τον αναδασμό στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνεργασία που είχαν την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κ. Αντωνιάδη. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής και αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη στήριξη του πρωτογενή τομέα από την Πολιτεία. Ο αναδασμός στα εξωχώραφα αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξ αρχής, δεδομένου ότι οι παλαιές εργασίες χρειάζονται επικαιροποίηση.

Ο κ. Λαζαρίδης, με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη «για το ουσιαστικό έργο που επιτελεί, ένα έργο το οποίο επιλύει δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των συμπολιτών μας». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έμπρακτη εφαρμογή του «ενοποιητικού οράματος» που είχε περιγράψει από την προεκλογική ακόμα περίοδο, της ανάγκης «να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να επιλύουμε προβλήματα».

Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «έχω γίνει και εγώ – κι έτσι ξεκίνησε η κουβέντα μας με τον κ. Αντωνιάδη – δέκτης πολλών αιτημάτων και παραπόνων συμπολιτών μας από τους Φιλίππους για την μη ολοκλήρωση του αναδασμού συνολικά στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα. Υπενθυμίζω ότι συνολικά μιλάμε για 12.000 στρέμματα, στα 2.000 στρέμματα πραγματοποιήθηκε ο αναδασμός στα Τενάγη των Φιλίππων, επομένως το δίκαιο αίτημα είναι ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και για τα υπόλοιπα 10.000 στρέμματα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η Π.Ε. Καβάλας θα το ξεκινήσει άμεσα -απ’ ό,τι καταλαβαίνω, στηρίζοντας στην πράξη και με αυτόν τον τρόπο την τοπική κοινωνία και τον πρωτογενή τομέα. Έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας μας και ένα βασικό πυλώνα της ανάπτυξης της χώρας, ειδικά στη σημερινή συγκυρία της πανδημίας. Θα ήθελα, για μια ακόμη φορά, να συγχαρώ και τον κ. Αντωνιάδη και βεβαίως τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καβάλας».

Νωρίτερα οι κ. Λαζαρίδης και Αντωνιάδης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Φιλίππων κ. Θ. Τοτό, καθώς και πολίτες της ιστορικής περιοχής με τους οποίους συζήτησαν το σχεδιασμό της Αντιπεριφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΑλλάζουν στις 26/2 οι τηλεοπτικές συχνότητες σε Καβάλα, Σέρρες και ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΜαζικοί προληπτικοί έλεγχοι με rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Καλλιράχη Θάσου