Την τεράστια προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην κοινωνία, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τις διαδοχικές επισκέψεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Κατά τη συνάντησή του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, κ. Γιάννη Καραμανλή, ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το διευρυμένο ρόλο των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές, τα χωριά και τις πόλεις, με τα άβατα να αποτελούν πλέον παρελθόν και την εγκληματικότητα να αντιμετωπίζεται άκρως αποτελεσματικά. Επισημάνθηκε η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. της Π.Ε. Καβάλας με επιπλέον προσωπικό, νέα περιπολικά και ειδικό εξοπλισμό, ενώ προσδιορίστηκαν και οι προτεραιότητες για το νέο έτος. Ανάμεσά τους, το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τη διαχείριση των συναθροίσεων και για την εσωτερική ασφάλεια, ο τρόπος εκπαίδευσης του προσωπικού που θα αναδιαμορφωθεί με νόμο το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς και η αλλαγή διαχείρισης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και για τη βοήθειά τους στην επαναφορά του νόμου και της τάξης στην πατρίδα μας.

Στην επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από το Διοικητή κ. Νικόλαο Μπαλατσούκα και τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για τις συνθήκες μέσα στις οποίες απασχολούνται τα στελέχη της Υπηρεσίας, που βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες του χρόνου. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η δράση των Πυροσβεστών στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την πανδημία, το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Λιμενάρια, καθώς και η ένταξη στον Λιμενικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένος Καβάλας ενός νεότευκτου, σύγχρονου πυροσβεστικού πλοίου (σ.σ. ο διεθνής διαγωνισμός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί).

Τέλος, κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Καβάλας, συναντήθηκε με το Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Αθανάσιο Βρύζα, καθώς και το Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πλοίαρχο Λ.Σ., κ. Σπύρο Ευαγγελίδη.

Μαζί τους ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε για τις δυσκολίες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Υπηρεσίας τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των χώρων – κτισμάτων που υπάρχουν στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ώστε όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, δηλαδή το Λιμεναρχείο, η Περιφέρεια Λιμενικού Σώματος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος, το Κτίριο Διαβατηριακού Ελέγχου και ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, να μεταφερθούν εκεί. Χαρακτηριστική η περίπτωση της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.), που, όχι μόνο δεν φεύγει από την Καβάλα, αλλά μεταφέρεται στο φυσικό της χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του παλαιού Απεντομωτηρίου.

Προηγούμενο άρθροΣε προληπτική καραντίνα εκπαιδευτικός Δημοτικού σχολείου της Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας υπενθυμίζει ότι ειναι σε ισχύ η ελεγχόμενη στάθμευση