To 13ο Kids Open Kavalas,  θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», από τον Αθλητικό Σύλλογο Ταε κβο ντο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια.

Για την αθλητική εκδήλωση παραχωρήθηκε συνένετυξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (13/2) από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη και τον ιδιοκτήτη του Α.Σ. Ταε κβο ντο Καβάλας, Χάρη Παλτόγλου.

ΗΛΙΚΙΕΣ

»Είναι ένα άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας, ένα γεγονός όμως που έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, καθώς οι αθλητές θα είναι μόνο παιδιά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πολεμικές τέχνες γεννούν τη βία. Η άποψή μου είναι εντελώς διαφορετική κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη. Το Ταε κβο ντο είναι ένα άθλημα, το οποίο προσφέρεται σε όλες τις ηλικίες και ο αθλητής από μικρός μαθαίνει να αποφεύγει τη σύγκρουση και να χρησιμοποιεί τις όποιες δεξιότητες έχει αποκτήσει, μόνο όταν έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα μέτρα. Φτάσαμε λοιπόν στη διοργάνωση του δέκατου τρίτου kids open Ταε κβο ντο και πρέπει να μιλάμε για ένα θεσμό», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης. 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

»Από ό,τι πληροφορήθηκα και σε αυτή τη διοργάνωση οι συμμετοχές θα είναι πολλές. 35 σύλλογοι, περίπου 500 αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα με τους γονείς τους, με τους προπονητές τους, θα επισκεφθούν την πόλη μας. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι πολύ μεγάλος και σε αυτό πιστεύω ότι συνέβαλε το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις ήταν πολύ καλά οργανωμένες και το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό. Όμως όλα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στον Αθλητικό Σύλλογο Ταε Κβο Ντο Καβάλας, έναν σύλλογο, ο οποίος είναι δραστήριος και δεν περιορίζει τις δράσεις του μόνο στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου αλλά και έξω από αυτόν, ένα σύλλογο ανοιχτό στην κοινωνία», τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

»Εμείς ως Δήμος έχουμε την πρόθεση να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή που κάνουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι και αυτό αποδεικνύεται στο ότι συνδιοργανώνουμε αυτή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και ότι σταδιακά ξεκινήσαμε τη βελτίωση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να προσφέρουμε στους αθλητές μας καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Πιστεύω ότι και σε αυτή τη διοργάνωση θα πάνε όλα καλά και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

ΙΔΕΩΔΕΣ

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: »Ο Αθλητικός Σύλλογος Ταε Κβο Ντο Καβάλας, με υπεύθυνο τον Χάρη Παλτόγλου είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Καβάλας, αλλά και γενικότερα για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας. Για αυτό το λόγο η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι παρούσα στο 13 open που θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/2). Οφείλουμε να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες φυσικά με τον Δήμο της Καβάλας γιατί απώτερος στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να προάγει το αθλητικό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες. Ο Χάρης Παλτόγλου κάνει μία σημαντική δουλειά εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τον Αθλητικό Σύλλογο που διαθέτει, κάνει μια δουλειά εξαιρετική που φαίνεται στην κοινωνία της Καβάλας από τους αθλητές, από τους προπονητές, αλλά και το ήθος που διδάσκει η συγκεκριμένη σχολή. Για αυτό τον λόγο επειδή γνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε μία τεράστια επιτυχία το συγκεκριμένο open πολλοί αθλητές από όλη την χώρα και από τη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα οφείλουμε όπως προείπα να είμαστε συμπαραστάτες και να βοηθάμε και οικονομικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις».

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ

Τέλος, ο κ. Παλτόγλου τόνισε ότι το 13ο kids open είναι ένας θεσμός, καθώς οι συμμετοχές ξεκινούν από το Βόλο και την Καρδίτσα και φτάνουν μέχρι και την Ορεστιάδα.

»Ο σύλλογός μας θα συμμετέχει με 60 αθλητές περίπου, το πρωτάθλημα είναι για 13η χρονιά, ξεκινήσαμε δειλά-δειλά πριν πολλά πολλά χρόνια και τώρα έχει γίνει ένας θεσμός. Ένα πρωτάθλημα που είναι οργανωμένο με πλήρη κάλυψη από θέμα ιατρικό, οργανωτικό. Κοντά μας βρίσκονται και άλλοι φορείς όπως η Action team, εθελοντές οι οποίοι είναι πάρα πολλοί και από το σύλλογό μας πρόθυμοι να βοηθήσουν στο έργο μας όλο αυτό. Βλέπω πολύ μεγάλη ανταπόκριση μας αρέσει πολύ αυτό, αλλά από την άλλη μας γεμίζει με μεγάλη ευθύνη. Ευχαριστώ τον Δήμο Καβάλας, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή κοντά μας. Μόλις το συζητήσαμε χωρίς ενδοιασμό είπαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας και τους ευχαριστώ για αυτό», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παλτόγλου.

Προηγούμενο άρθροΕπιτροπή συστάθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Επόμενο άρθροΗμερίδα στην καβάλα παρουσία της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολίτικης Χριστιάνας Καλογήρου