“Η προστασία και η προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και προς αυτή την κατεύθυνση η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη
δράσεων κρίνεται καταλυτική, τόσο για τον Δήμο Καβάλας όσο και για τους πολίτες.

Η πανδημία του κορονοϊού, εκτός των αρνητικών στοιχείων της, μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα και ανέδειξε την κοινωνική και συναισθηματική αξία των ζώων στη ζωή μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε για να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε όλο τον κόσμο, καθώς και τη θέση που κατέχουν τα ζώα στη συνείδησή μας και στην κοινωνία.

Κι επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες είναι οι ασυνείδητοι που προκαλούν το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων, μεταξύ άλλων, ο Δήμος δημιούργησε καταφύγιο στο Κρυονέρι και σε λίγο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής νέου σύγχρονου κυνοκομείου σε αγρόκτημα του Ζυγού, διαθέτει κτηνίατρο για τραυματισμένα και ασθενή αδέσποτα ζώα, κατά την πανδημία διέθεσε ζωοτροφές σε διαπιστευμένες φιλόζωες για να τα ταΐζουν, προχώρησε σε στειρώσεις με τη συνδρομή φιλοζωικών οργανώσεων, με τις οποίες διατηρεί σχέσεις καλής συνεργασίας.

Ο Δήμος σχεδιάζει καμπάνια ενημέρωσης για τις υποχρεώσεις όσων έχουν ζώα συντροφιάς και προβολής των δυνατοτήτων υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας, στην οποία οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό, μιας κοινωνίας στην οποία κανένα ζώο δεν θα βιώνει παραμέληση, κακοποίηση και βασανισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός για τις άλλες μορφές ζωής είναι συχνά δείκτης για το σεβασμό μας στις ανθρώπινες αξίες”.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: 47 χρόνια Νέα Δημοκρατία – 47 χρόνια δίπλα στους πολίτες
Επόμενο άρθροΠήγαν να πιαστούν στα χέρια στην συνεδρίαση της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ – Φυγαδεύτηκε η Φώφη Γεννηματά