Με τον καλύτερο τρόπο έφυγε ο Αύγουστος τουριστικά για την Θάσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν πάρα πολύ καλά τουριστικά κάτι που οφείλεται στον οδικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν δύο μήνες που πήγαν πολύ καλά ίσως και καλύτερα απ’ ό,τι θα περιμέναμε. Περιμένουμε να είναι και ο Σεπτέμβριος ένας καλός μήνες για να πούμε ότι συνολικά το καλοκαίρι είναι καλό και αρκετά κοντά στο 2019. Ο αρχικός στόχος φυσικά επετεύχθη και από ‘δω και πέρα δουλεύουμε για να πάρουμε κάτι περισσότερο από το περσινό καλοκαίρι.

Σαφώς και ήτα ν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα τα φετινό καλοκαίρι. Είδαμε ότι ο κόσμος είχε την ανάγκη να κάνει διακοπές και παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες να έρθουν και να παραμείνουν στο νησί, δεν τους εμπόδισε να έρθουν και να κάνουν διακοπές. Ο απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο για να δούμε συνολικά πώς πήγαμε αλλά πιστεύω ότι πήγαμε πολύ καλύτερα από αυτό που περιμέναμε. Αυτό οφείλεται κυρίως στον οδικό τουρισμό. Σε μερικές περιπτώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε περισσότερο κόσμο κι από το 2019. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια γιατί μπορεί να φάνηκε ότι είχαμε αρκετό κόσμο, κυρίως λόγω των πολλών αυτοκινήτων αλλά αυτοί υποκαταστήσανε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτών που έρχονται με το αεροπλάνο. Μπορεί να φάνηκε ότι είχαμε πάρα πολύ κόσμο αλλά σαφώς είχαμε λιγότερο από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Για το Σεπτέμβριο είπε ότι «οι κρατήσεις είναι συνήθως της τελευταίας στιγμής. Προς στιγμήν ξέρουμε ότι μέχρι 10-15 του μήνα θα έχουμε μία αξιοπρεπή κίνηση. Για μετά δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει. Δεν περιμένω σπουδαία πράγματα καθώς μετά τις 15 Σεπτεμβρίου συνήθως είναι οι Γερμανοί, Άγγλοι και Σκανδιναβοί επισκέπτες που γεμίζουν το νησί και φέτος δεν έχουμε πολλούς από αυτούς, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι των περασμένων ετών.

Θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις αγορές που είχαμε το 2019. Είναι σημαντική η απώλεια ότι φέτος δεν είχαμε τη σκανδιναβική αγορά, ενώ είχαμε ένα πολύ μικρό κομμάτι της γερμανικής και της αγγλικής αγοράς. Πρέπει να επανέλθουν αυτές οι αγορές και παράλληλα να κερδίσουμε καινούργιες.

Τον Αύγουστο που είναι παραδοσιακά ελληνικός μήνας, είχαμε παλιότερα πολλούς Έλληνες. Πέρυσι και φέτος υπήρχαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που την τελευταία δεκαετία είχαν καταργηθεί. Η επαναφορά του φέτος βοήθησε πολλούς Έλληνες να κάνουν διακοπές στο νησί».

Προηγούμενο άρθροΘα ανασυνταχθεί η Υπηρεσία Οικονομικών του Δήμου Καβάλας μετά τις εσωτερικές μετακινήσεις
Επόμενο άρθροΤο προβλέπει ο νόμος και ο νόμος θα εφαρμοστεί δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών