Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για το θέμα της κατασκευής του ασανσέρ από τον χώρο του Τελωνείου έως την συνοικία της Παναγίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού. Ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως οι διαδικασίες είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «στη συνάντηση που είχα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, πέρα από τα άλλα θέματα που θίξαμε και μάλιστα είδαμε αποτέλεσμα με το δρόμο στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, τέθηκε και αυτό του ασανσέρ στην Παναγία. Τέθηκε το θέμα του χώρου που μπορεί να τοποθετηθεί. Δύο είναι τα σημεία, ένα στο παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο κάτω από το άγαλμα του Μοχάμεντ Αλι και δίπλα στο καφέ «Μπρίκι», και το άλλο είναι μεταξύ Ιμαρέτ και ΣΟΑ. Περιμέναμε μέχρι τώρα να τελειώσει κάποιες εργασίες που κάνει η Αρχαιολογία, έχουν τελειώσει τουλάχιστον σ’ αυτό το σημείο και μπορούμε να προχωρήσουμε το θέμα του ασανσέρ. Το πιο ιδανικό σημείο είναι δίπλα στα ΣΟΑ. Μιλήσαμε με τον κ. Παναγιωτόπουυλο για να μπορέσουμε να έχουμε τη δίοδο κι όταν θα γίνει το ασανσέρ να μπορεί ο κόσμος να περνάει από μέσα. Ήταν θετικός και έκανε μία άλλη πρόταση που θα την ανακοινώσει ο ίδιος όταν υλοποιηθεί».

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Και πρόσθεσε πως «Νομίζω ότι πλέον μπαίνουμε σε έναν καλό δρόμο για το θέμα του ασανσέρ. Τώρα είναι η συζήτηση με την Αρχαιολογία για τη μορφή που το θέλουμε, αν είναι εξωτερικό ή από τη μέσα πλευρά του τείχους. Εκεί πρέπει να μας δώσει κατευθύνσεις η Αρχαιολογία για να μην κάνουμε άσκοπες μελέτες. Και προχωράμε, με στόχο μέσα στο 2021 να έχουμε καταλήξει τι ασανσέρ θέλουμε. Αν προλάβουμε να κάνουμε τη μελέτη ακόμη καλύτερα, για να μπορέσουμε μετά να το εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ.

Τα πράγματα είναι ώριμα στο μυαλό μας. Έχουμε τη θέληση, δεν είναι μόνο λόγια ότι θα το κάνουμε. Είναι στόχος που θα υλοποιηθεί. Πολλά πράγματα δεν λέμε, τα ετοιμάζουμε και μόλις ωριμάσουν τα βγάζουμε στη δημοσιότητα. Η δέσμευσή μου για το ασανσέρ είναι ότι μέχρι το τέλος της θητείας μου θα έχει ολοκληρωθεί».

Προηγούμενο άρθροΤο Eurotaxi Καβάλας μεταφέρει δωρεάν τα άτομα άνω των 80 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν να πάνε
Επόμενο άρθροΑισιόδοξος ο Βουλευτής ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για την φετινή τουριστική περίοδο