Ξεκίνησε χθες σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου και ολοκληρώνεται σήμερα, διήμερη συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος. Η συνάντηση που χρηματοδοτείται από τη WWF και τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλου, έχει τελικό τοπικό στόχο την πιστοποίηση του αλιευτικού στόλου του Ν. Καβάλας, περίπου 24 γρι γρι. Το πρόγραμμα είναι 5ετίας και ολοκληρώνεται.

Είναι ένα πρόγραμμα φιλόδοξο από το οποίο σίγουρα θα επωφεληθούν τα αλιευτικά σκάφη του νομού. Στην συνάντηση  που ξεκίνησε χθες υπάρχουν πλοιοκτήτες, δηλαδή συνάδελφοι των καβαλιωτών αλιέων, 4 από την Ιταλία, 12 από την Κροατία, 10 από την Πορτογαλία.

Ανταλλάσσονται απόψεις, γίνεται συζήτηση για την πρακτική της αλιείας και το συμπέρασμα που βγαίνει αμέσως αμέσως είναι ότι οι κανόνες δεν μπορεί να είναι ίδιοι παντού.

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και έτσι δεν μπορεί να σταθεί μια ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αλιεία αφού κάθε θάλασσα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, πολύ περισσότερο στο κομμάτι της αλιείας.

Η συνάντηση που ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι, περιλαμβάνει και επίδειξη από πλευράς των καβαλιωτών καπετάνιων των γρι γρι για τον τρόπο που δουλεύουν στον κόλπο της Καβάλας.

Την χθεσινή πρώτη συνάντηση παρακολούθησαν εκτός των άλλων εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών που εδρεύει στη Ν. Πέραμο και του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών!

Για τις ανάγκες της συνάντησης στον χώρο της λειτουργεί και μεταφραστική υπηρεσία.

Προηγούμενο άρθροΒράβευση πρώην Προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση σήμερα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης