Συνεχίζονται οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Γιάννη Ιακωβίδη το έργο παρά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν θα ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον όλο σχεδιασμό.

Όπως τόνισε αρχικά “Όντως έχουμε αυτή την πορεία των γεγονότων, αλλά νομίζω ότι πάμε πια σε αίσιο τέλος. Θα τελειώσουμε, θα ηρεμήσουμε και θα απολαύσουμε ένα έργο σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον πιστεύω με την ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου δημοτικού σχολείου Καβάλας.

Είχαμε πράγματι καθυστερήσεις, είτε έτσι είτε αλλιώς, όλοι άλλωστε συμβάλλαμε σε αυτό αλλά τώρα πάμε προς την οριστική διευθέτηση, ολοκλήρωση και αξιοποίηση αυτού του έργου, που το θεωρώ ενδιαφέρον γιατί έχει αρκετές προσεγγίσεις της ενεργειακής οικονομίας και αναβάθμιση με τους όρους των φυσικών δυνατοτήτων αξιοποίησης της ενέργειας.

Έχουμε μια βοήθεια φυσικών στοιχείων όπως είναι η υπόγεια προσφορά θέρμανσης στο δίκτυο που θα απαιτηθεί για να θερμαίνει και να δροσίζει το καλοκαίρι το κτήριο, έχουμε πολλές εγκαταστάσεις που βοηθούν στο να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε αυτό το θέμα.

Το θεωρήσαμε μάλιστα ότι είναι μια πιλοτική προσπάθεια να έχουμε ένα πολύ σύνθετο αποτέλεσμα οικονομίας στην θέρμανση και στον φωτισμό του κτηρίου.

Υπάρχουν και συμβάλλουν 3 έως 4 διαφορετικές προσεγγίσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και έχουμε μια γεωθερμία, έχουμε τα φωτοβολταϊκά, θα έχουμε τη βοήθεια για να μην χρειάζεται να καταναλώνουμε ενέργεια”.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια και όπως χαρακτηριστικά λέει “ελπίζω να είναι πολύ πετυχημένη και να μπορέσουμε να την επαναλάβουμε και σε άλλα σχολεία!

Το έργο αυτό βέβαια είναι ακριβό αλλά σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε τα πάντα, και τις χρήσεις ΑΜΕΑ σε όλο το κτήριο

Έχουν μπει ράμπες, έχουν μπει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσουμε το λειτουργικό του κτηρίου από όλες τις απόψεις. Σκεφτείτε ότι το κτήριο είναι από τα πιο δυναμικά είναι από τα πιο κεντρικά, έχει όμως πολλές φάσεις κατασκευής. Φτιάξαμε βέβαια και πολλά ωραία όπως ένα θερμοκήπιο στον όροφο για να μπορέσουμε και εκεί να έχουμε μια συμβολή με τη γεωθερμία για να έχουμε συνθήκες θέρμανσης με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και από όλες τις απόψεις πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε το βάρος της ευθύνης μια και βοήθησαν και κάποιοι άλλοι παράγοντες στις καθυστερήσεις. Αλλά όπως και να είναι εκτιμώ ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό τονίζω για το όλο θέμα. Εκεί πρέπει να προσανατολιστούμε. Η αισιόδοξη άποψη μου, ότι μετά το Πάσχα θα έχουμε μια ωρίμανση και ένα τελείωμα του έργου για να έχουμε την ευχέρεια μέσα στο καλοκαίρι να εξοπλισθεί το σχολείο και να λειτουργήσει κανονικά με τη νέα χρονιά.

Είχαμε δώσει κάποιες υποσχέσεις που ήταν πιο αισιόδοξες και δεν το πετύχαμε. Μάλιστα δεχθήκαμε αμφισβήτηση ακόμη και για τον τρόπο που όλο αυτό εξελίχθηκε και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίσω όμως η χρήση του να μας αποκαταστήσει στα μάτια των χρηστών, ότι άξιζε δηλαδή όλη αυτή η ταλαιπωρία”.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΦιλική νίκη για την Ένωση με 57-54 επί του Μακεδονικού