Ένα μεγάλο τμήμα του εξωτερικού τοίχου του κτίσματος του Φρουρίου Καβάλας, περίπου 4 μέτρων κατέρρευσε, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις περί προβλημάτων του κτίσματος στο οποίο είχαν παρουσιαστεί ρωγμές οι οποίες είχαν επισημανθεί πριν ένα μήνα από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου κοινωνικών Κινημάτων κ. Γιάννη Βύζικα. Πλέον είναι άμεση ανάγκη παρέμβασης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα… Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι ο χώρος της φρουράς είχε πολύ υγρασία και ανέθεσαν την μελέτη για την αποκατάσταση του τείχους. Στις αρχές Μαΐου παραδόθηκε η μελέτη και δυστυχώς η ρωγμή που δημιουργήθηκε προκάλεσε την κατάρρευση, ενώ με την μορφή κατεπείγοντος θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση του τοίχου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «γενικά ο χώρος της φρουράς είχε προβλήματα υγρασίας, παρ’ όλο που πριν από κάποια χρόνια είχε γίνει η αναστύλωση και η συντήρησή του. Εμφανίστηκε και μια ρωγμή στο πίσω μέρος του χώρου που μας ανησύχησε όταν την εντοπίσαμε. Αναθέσαμε σε μηχανικό να κάνει μελέτη για να δούμε πώς θα αποκατασταθεί η ρωγμή. Έπρεπε να βρούμε την αιτία που δημιουργήθηκε. Αρχές Μαΐου η μελέτη παραδόθηκε. Όταν ήρθε η κα Μενδώνη, μπήκαμε στο δωμάτιο, δείξαμε τα προβλήματα που υπήρχαν ώστε να πετύχουμε μια μεγαλύτερη χρηματοδότηση για όλο το έργο. Δυστυχώς, όμως, με τις τελευταίες βροχοπτώσεις πήρε μέσα νερά, η αποκατάσταση που έγινε παλαιότερα σε εκείνο το σημείο δεν ήταν ανθεκτική και προχθές έγινε η κατάρρευση στο τμήμα. Υπήρξαν υλικές ζημιές στο παρακείμενο σπίτι, καταστράφηκε ένα κλιματιστικό και δημιουργήθηκαν προβλήματα στη κεραμοσκεπή. Αυτά, φυσικά, θα επισκευαστούν».

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Για τη συνέχεια είπε ότι «θα δούμε με τον μελετητή και τους μηχανικούς τι μέτρα θα πάρουμε, σε πρώτη φάση για να μην συνεχιστεί η κατάρρευση και μετά το πως θα αποκατασταθεί. Η διαδικασία θα είναι με το κατεπείγον και θα γίνουν πολύ γρήγορα οι παρεμβάσεις.

Πολύ σύντομα θα μπουν τα συνεργεία. Θεωρώ ότι η προσπάθειά μας θα είναι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχει τελειώσει η αποκατάσταση».

Προηγούμενο άρθρο«Έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια, εφαρμόζεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα», δήλωσε για την καθαριότητα ο Αντιδήμαρχος, Κυριάκος Σταυρίδης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τα εμβόλια κατά γης Covid-19 έσωσαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ζωές