«Μένουμε σπίτι» σημειώνει με έμφαση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Προσθέτει δε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Ο κ. Μαρκόπουλος σημειώνει ότι «Μένουμε σπίτι. Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά δεν πρέπει να το λέμε. Υπακούμε στην λογική ότι έχουν το πρόβλημα και προσπαθούμε να κινηθούμε με αυτό τον τρόπο. Σαν να υπάρχει σε όλους το πρόβλημα έτσι τηρούμε τους κανόνες και τις οδηγίες.

 Δεν πρέπει να μπούμε στην λογική ότι το πρόβλημα είναι υπό έλεγχο άρα μπορούμε να κινηθούμε ομαλά. Γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν εφησυχασμό και αυτός ο εφησυχασμός είναι που δεν χρειαζόμαστε.

 Η κρατική μηχανή κάνει ό,τι μπορεί. Αλλά μόνο με την κρατική μηχανή δεν λύνονται τα προβλήματα. Ας μην  ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα που πέρασε μια μεγάλη κρίση, οι υποδομές της είναι στο χαμηλότερο ποσοστό που υπάρχουν σε όλη την ΕΕ άρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και πόσο θα αντέξουμε αυτή την κατάσταση.

 Δεν πρέπει να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητές μας, δεν πρέπει να υπερεκτιμήσουμε το παν και ο καθείς πρέπει να κάνει τη δική του προσπάθεια για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Σε ένα βαθμό θα πρέπει να παλέψουμε όλοι. Όλοι κάνουν τη δική τους προσπάθεια, και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και ελπίζουμε η εξεύρεση ενός εμβολίου να μπορέσει να δώσει μια μακροπρόθεσμη λύση στην ανθρωπότητα».

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Αφετέρου και στην Κίνα πρέπει να καταλάβουν ότι οι διατροφικές τους συνήθειες, το να τρων δηλαδή ό,τι περπατάει και πετάει είναι πια επικίνδυνο. Οι συνθήκες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε ένα άλλο επίπεδο πια και η Ε.Ε. πρέπει να δει τι θα κάνει. Θέματα εξαγωγικά, όπου η Ε.Ε. νομίζω ότι ήταν απούσα. Περίμενα είναι  αλήθεια μια πιο ξεκάθαρη και σθεναρή θέση από την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι, υπέρ όμως του κάθε κράτους μέλους της.

 Αλλά και στο θέμα το ιού θα περίμενα να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός που δεν θα άφηνε την Ιταλία να φτάσει σε αυτό το σημείο, την Ισπανία ομοίως αλλά λίγο καλύτερα και την Ελλάδα σε αυτό ευτυχώς το σημείο που είναι σήμερα».

 Από εκεί και πέρα ο ίδιος εκτιμώντας τη δράση της Περιφέρειας εκτίμησε ότι ένα λάθος είναι ότι «δεν συζητήσαμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια μας, όπως αυτό με τον ιό επίσης. Όταν θα ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις θα πρέπει να συζητήσουμε κάποια πράγματα αν και εμείς εκτιμούμε ότι πρόκειται για θέματα που δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση. Δεν πρέπει ο κόσμος να πανικοβληθεί. Αλλά τώρα πρέπει να συμπάσχουμε και να δηλώνουμε την συναντίληψη μας σε έναν εθνικό παρονομαστή όπως στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται στον Έβρο για να αντιμετωπισθεί το κύμα εισβολής.

 Η χώρα μας σαφώς και θα πληγεί. Γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση ώστε να γίνει κάτι και από την Ευρώπη. Απλά είναι μονόδρομος να αντέξουμε και πρέπει η προσπάθεια να πάει γερά και να δούμε τι θα γίνει. Κάθε πόλεμος όμως, γιατί και εδώ για πόλεμο μιλάμε, έχει και θύματα έχει και παράπλευρες απώλειες. Προσέχουμε όμως και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Προηγούμενο άρθροΣε καταστολή η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Οδηγός προστασίας για την επιδηµία