Ανέλπιστα μεγάλη είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας έκανε σχετικές επιβεβαιωτικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχα τη χαρά να βρίσκομαι για 10 μέρες στη Θάσο και το νησί ασφυκτιούσε. Πολύς κόσμος και από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες αλλά και την Ελλάδα. Με πληρότητες 100% σε κάποια ξενοδοχεία και πολύ κόσμο στα καταστήματα εστίασης και τις παραλίες. Είχε χρόνια να δει τέτοιες εικόνες το νησί, ξεπερνώντας ακόμη και το 2019. Ο Αύγουστος του 2021 είναι ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών για τη Θάσο.

Το ίδιο ισχύει για την Καβάλα, με τις πληρότητες να είναι υψηλές ειδικά στα Air Bnb, αλλά και στην Πέραμο, την Τούζλα και την Κεραμωτή. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή μας είναι σημείο αναφοράς κυρίως για τους γείτονές μας. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουμε και να το σκεφτούμε και για την επόμενη χρονιά, πώς θα το βελτιώσουμε παραπάνω. Εκτιμώ ότι ένα μεγάλο μέρος από το χάσιμο της περσινής χρονιάς θα το καλύψουμε φέτος. Για το 2022 πήραμε το μήνυμα να είμαστε ακόμη πιο συνεπείς και προετοιμασμένοι».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Για τις υποδομές είπε ότι «η Θάσος έχει ως θετικό τον περιμετρικό δρόμο αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όταν βλέπουμε ότι θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι επισκέπτες, πρέπει να προσέξουμε τις υποδομές σε νερό, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμό, να έχουμε καθαριότητα. Να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτήν την πίεση που πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει και για τους δρόμους πρόσβασης. Υπάρχουν σημεία όπως για να πας στη Σαλιάρα, στο Βαθύ κ.α. που θέλουν υποστήριξη. Έχουμε το θέμα με τις Δασικές Υπηρεσίες, το Δασαρχείο, την Αρχαιολογία που δυστυχώς κάποιοι έχουν μείνει κολλημένοι στο ’80 και το ’70. Ο κόσμος αλλάζει, η προσβασιμότητα βοηθάει ακόμη και σε κατασβέσεις πυρκαγιών κι αυτοί οι δρόμοι πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί, καθαροί και προσβάσιμοι. Κι όχι να περνάνε οι τουρίστες από σημεία ακατάλληλα κι επικίνδυνα.

Σαν Επιμελητήριο προσπαθούμε μαζί με τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες. Κάνουμε απολογισμό κάθε Οκτώβριο, βλέπουμε τι έχει συμβεί και προτείνουμε βελτιωτικές κινήσεις. Πέρα από τις παρατηρήσεις και τους απολογισμούς, πρέπει να έχουμε και επόμενες δράσεις που θα φέρουν κάποιους ανθρώπους προ των ευθυνών τους. Όταν εντοπίζουμε συγκεκριμένα προβλήματα που δεν αφορούν τον ιδιωτικό τομέα αλλά τον διευκολύνουν, αυτά θα πρέπει να τα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους όλοι, να δουν και να ζήσουν το πρόβλημα. Θέματα που πρέπει να είχαν λυθεί, καλούμαστε να τα λύσουμε. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αρχαιολογία, μπορεί να αναπτυχθεί κανείς».

Προηγούμενο άρθροΣτις 2 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα Δικαστήρια και από τις 13 θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση
Επόμενο άρθροΤο πολυπολιτισμικό στοιχείο του Cosmopolis Festival, διασκορπισμένο σε κάθε γωνιά της πόλης της Καβάλας