Φωνή βοώντος εν τη ερήμω μοιάζουν τόσο οι επιστολές φορέων της Καβάλας αλλά και τα παράπονα των πολιτών της Θάσου για την ανάγκη τοποθέτησης δρομολογίων στην γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Πρέπει να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το τι πρέπει να γίνει με τα δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας“, δήλωσε ο πρωί της Τετάρτης (27/5) ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Οι μετακινήσεις προς το νησί πραγματοποιούνται χωρίς απαγορεύσεις, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν και τα σύνορα από τους βόρειους γείτονες. Θα υπάρξει μεγαλύτερη ροή στο νησί και στη συνέχεια θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα καταλύματα.

Αναφερόμενος στις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες ο κ. Δέμπας τονίζει πως: “Λειτουργείς με σκοπό την τοπική κοινωνία”. Όταν έχεις τον πολίτη της νότιας Θάσου τα 2/3 του νησιού τότε θεωρείται επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί πλοίο στην παραπάνω γραμμή, διότι το κόστος, ο χρόνος και η ταλαιπωρία αυξάνονται.

“Ζούμε το 2020 και βλέπαμε κάποιον πριν από 15 χρόνια να κάνει το Πρίνος-Καβάλα σε μία ώρα κι ένα τέταρτο και τώρα να το κάνει σε δυομιση ώρες να έρθει στην Καβάλας. Αντί να πάμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας, “γίνεται μάχη για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Δεν γίνεται καθημερινά να βγαίνει το επιμελητήριο, οι φορείς και να τους καλούμε να ανοίξουν και να υπάρχουν κάποιοι που να σκέφτονται αν θα λειτουργήσει η γραμμή. Δεν μπορεί η πρωτεύουσα το νομού Καβάλας να είναι αποκομμένο από το νησί.

Για την κατηγοριοποίηση των νησιών: “Κινδυνεύει η Θάσος. Πρέπει όλοι να λυθεί αυτό το ζήτημα. Προσπαθούμε να φέρουμε τουρίστες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, να μπαίνει σε ένα site και να βλέπει ότι η Θάσος ανήκει στην κατηγορία 3. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας στο Lobby 101.8 το πρωί της Τετάρτης, από το 26.08

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Νέστου παρέδωσε μάσκες και αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Με αποφασιστικότητα και σχέδιο αντιμετωπίζουμε κάθε εξωτερικό κίνδυνο”