Έκπληξη και Ντροπή….Ξαφνικά και ενώ σήμερα ανοίγει ο Τουρισμός, να ανακοινώνεται ξαφνικά ότι η πύλη εισόδου από την Νυμφαία κλείνει …..Η αγανάκτηση από το νησί της Θάσου κυρίως, ξεχειλίζει. Σας παραθέτω μέρος της επιστολή μας προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη πριν 20 ημέρες.
Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους που επί 1 χρόνο δεν έγινε κανένα έργο στην Νυμφαία.

“Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βιώσουμε, στην περιοχή μας και να δούμε τα περσινά γεγονότα, τα οποία μας οδήγησαν σε μια καταστροφική χρονιά.
Αρχικά, μας ανακοινώσατε, ότι ανοίγει ο τουρισμός και οι πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό, θα λειτουργήσουν κανονικά. Έτσι και με την παρότρυνση των Επιμελητηρίων, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οργανώθηκαν, επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις και ευπρεπισμό των μονάδων τους, προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, προμηθεύτηκαν εμπορεύματα, αναμένοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πύλες εισόδου.

Δυστυχώς και ενώ το πρώτο 10ημερο, κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά ανακοινώνετε, το κλείσιμο για τις πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού, και ιδιαίτερα της πύλης εισόδου της Νυμφαίας, κατευθύνοντας όλους τους επισκέπτες στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά ένα καταστροφικό καλοκαίρι 2020, για τις επιχειρήσεις μας.
Η πύλη εισόδου της Νυμφαίας, δέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύριο αφίξεις τουριστών και είναι η βασικότερη πύλη εισόδου για την περιοχή μας.
Θέλουμε επομένως, το συντομότερο δυνατό, να μας ανακοινώσετέ ποιες είναι οι προθέσεις σας, για την λειτουργία της πύλης εισόδου, για το 2021 και να δεσμευτείτε εφόσον λειτουργήσει κανονικά.

Χιλιάδες άνθρωποι του τουρισμού αγωνιούν και μας ρωτούν καθημερινά, εάν θα είναι ανοιχτή η Νυμφαία και πρέπει να τους ενημερώσουμε, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Εάν δεν είναι στην πρόθεση σας να τη λειτουργήσετε, αυτή θα είναι μια καταστροφική απόφαση για τις επιχειρήσεις μας και θα πρέπει να την γνωρίζουμε. Θα ήταν προτιμότερο επομένως να παραμείνουν κλειστές, αυτές οι επιχειρήσεις, από το να ανοίξουν και απλός ποτέ να μην δούνε, τουρίστες στην περιοχή. Πρέπει να είστε σαφής για αυτή την εξέλιξη.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μια χρονιά με εμπόδια εισόδου στους τουρίστες, που επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας. Έχουν την διάθεση να ανοίξουν και να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, δεν θα δεχτούν καμία κοροϊδία σε βάρος τους.”

Προηγούμενο άρθροΑμφιδρόμηση τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού απο την Δευτέρα 17/5
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Θάσου για τη μη λειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας (Ροδόπης) για την διέλευση επισκεπτών – τουριστών