Στην μεθοριακή πύλη της Νυμφαίας βρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την ευκαιρία της παρουσίας στο σημείο του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει σημαντική τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρκουμανέα παρουσία του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη. Όπως επισημαίνει οι εργασίες στο χώρο ολοκληρώνονται και η ικανοποίηση για τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, και την συμβολή του Στρατού είναι πολύ μεγάλη. «Πλέον υπάρχει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της Νυμφαίας» αναφέρει ο κ. Δέμπας και συνεχίζει τονίζοντας ότι «σαν Επιμελητήρια συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, προσφέροντας υλικοτεχνική υποδομή για την πλήρη λειτουργία της δομής. Γρήγορα αντανακλαστικά, καλή συνεργασία και άμεσα αποτελέσματα».

Ο κ. Δέμπας σημείωσε πως «Η μάχη της Νυμφαίας δόθηκε τα τελευταία 24ωρα με μια ένταση στην αρχή, όταν την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μαθεύτηκε το γεγονός της δημοσίευσης του ΦΕΚ που ουσιαστικά έκλειναν την Νυμφαία για την διέλευση οχημάτων , που αυτό και μας εξέπληξε αλλά και έφερε και μια οργή για τους ανθρώπους τουρισμού της Καβάλας και της Θάσου, γιατί τα γεγονότα αυτά τα ζήσαμε και πέρυσι. Είχε ανοίξει για μερικές μέρες και ξανάκλεισε. Στις 21/4/21οτανείχε ανοίξει πιλοτικά η Νυμφαία είχαμε στείλει επιστολή και στον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Θεοχάρη, λέγοντας πως ναι μεν ανοίγουμε πιλοτικά, αλλά προσέξτε μην έχουμε τα περυσινά γεγονότα. Δυστυχώς γίναμε μάντεις των γεγονότων που τελικά ακολούθησαν , αλλά αυτή την φορά ευτυχώς είδαμε μια άμεση αντίδραση όλων των φορέων, αλλά και από άλλους νομούς, όπως της Ροδόπης και της Ξάνθης, που δεν το είχαμε συναντήσει πέρυσι. Υπήρχε μια άμεση αντίδραση και ενέργειες του Υπουργού κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μέσα τις πρώτες ώρες έστειλε στελέχη του Στρατού με γκρέιντερ, τέντες, ηλεκτρογεννήτρια, ενέργειες που δεν έγιναν εδώ και ένα χρόνο . Είδαμε αντίδραση του πρώην υπουργού κ. Στυλιανίδη, του κ. Κοντού, των βουλευτών μας και της Ροδόπης και της Ξάνθης που οδήγησαν σ` αυτό που είδαμε προχθές στην επιτόπια συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα που είναι ο φορέας που θα στελεχώσει με στελέχη του ΕΟΔΥ την δομή που θα ελέγχει ως εισέρχονται απ την δομή εισόδου της Νυμφαίας , αν έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αν έχουν τα αρνητικά τέστ και φυσικά γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι εκείνη την στιγμή σε ράπιντ τέστ για να δεί ποιος μπορεί να περάσει στην χώρα μας».

ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ

Και πρόσθεσε πως «Η χθεσινή εικόνα που ικανοποίησε και τον ίδιο τον κ Αρκουμανέα έδωσε το πράσινο φώς προς τον κ. Χαρδαλιά να ετοιμάσει πολύ νωρίτερα το περιβόητο ΦΕΚ που θα ανοίγει την πύλη εισόδου της Νυμφαίας. Εκτιμώ πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 24 Μαΐου, που λήγει το δεκαήμερο του προηγούμενου ΦΕΚ. Σε επικοινωνία με τον κ. Παναγιωτόπουλο που ενημερώθηκε για το τι συνέβη, νομίζω θα υπάρξει ιδιαίτερη πίεση τις επόμενες μέρες για να εκδοθεί το ΦΕΚ που συνυπογράφεται με άλλα 6 υπουργεία και γι αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Επομένως αυτή την φορά καταφέραμε σε 3 μέρες να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα . Ας καταλαγιάσει η σκόνη που έχει δημιουργηθεί για το θέμα, γιατί αυτός που δεν φταίει είναι ο επιχειρηματίας της Θάσου και της Καβάλας που ενώ είχε ξεκινήσει να έχει κρατήσεις από τουρίστες τα πρώτα σαββατοκύριακα, ήρθε αυτή η εξέλιξη. Αναμένεται δε η κινητικότητα από τις 10 Ιουνίου θα είναι πολύ ισχυρή και πιστεύουμε να κρατηθεί αυτό το δεδομένο . Μας πλήγωσε το ότι έκλεισε η Νυμφαία, μπορούμε όμως να δούμε τι έχει φταίξει ή να δούμε με σοβαρότητα το να στηθεί στο τελωνείο μια μόνιμη και αξιοπρεπής δομή , τελωνείου , αστυνόμευσης και του ΕΟΔΥ γιατί η πανδημία για ένα χρόνο ακόμα θα μας ταλαιπωρεί. Βλέπω μια θετική εξέλιξη στην κακή εικόνα που δώσαμε όταν ο τουρισμός άνοιγε. Είμαστε εδώ και σαν Επιμελητήρια που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια, γιατί και το κοντέινερ που στήνεται είναι δωρεά των Επιμελητηρίων , οι χημικές τουαλέτες και άνθρωποι που πήγαν να βοηθήσουν στο στήσιμο, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ,είναι των Επιμελητηρίων. Άρα βοηθάμε να λειτουργήσει αυτή η δομή . Και ότι άλλο χρειαστεί , δεσμευτήκαμε να το κάνουμε . Τα Επιμελητήρια είναι εδώ να συνεισφέρουν να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί, γιατί είναι προς όφελος των επιχειρήσεών μας ,το να υπάρχει αυτή η πύλη εισόδου με 1,8 εκατομμύρια οχήματα που πέρασαν το 2019. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη οδική πύλη της χώρας μας . Επομένως με νύχια και με δόντια πρέπει να μείνει ανοιχτή και θα μείνει».

Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ερασιτέχνη ψαράς την Αμφίπολη Σερρών
Επόμενο άρθροΘανάσης Τσώνης: Το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων είναι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης και όχι της Περιφέρειας