Σε μία σειρά από θέματα επικαιρότητας που έθεσε στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του LOBBY FM.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στην πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει ο Δήμος έκτακτο βοήθημα αλληλεγγύης σε συμπολίτισσά μας με αναπηρία που έχει μεγάλη ανάγκη να αγοράσει ένα τεχνητό μέλος, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, καθώς είναι άνεργη.
«Έκανα τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς θεωρώ πως ο Δήμος μας πρέπει να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία της Αθηνάς Παναγιωτίδου, της Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, και του Μάκη Κρεμύδα, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά του τεχνητού μέλους. Ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι η απόφαση για βοήθεια 2.500 ευρώ έχει ήδη ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ όμως επικοινώνησα με την κ. Παναγιωτίδου και τον κ. Κρεμύδα, και με ενημέρωσαν πως καμία βοήθεια δε δόθηκε, γιατί πολύ απλά η διοίκηση είχε δώσει τα χρήματα αυτά για άλλη περίπτωση συμπολίτη μας και όχι για τη συγκεκριμένη κυρία! Είμαι πολύ απογοητευμένος από τη στάση του Δημάρχου στο θέμα αυτό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συμπολίτισσα είχε ήδη ζητήσει βοήθεια από τον Δήμαρχο πριν από έναν χρόνο περίπου, αλλά ούτε ο κ. Μουριάδης ούτε οι συνεργάτες του έδειξαν ενδιαφέρον. Αισθάνομαι πραγματικά αγανάκτηση από την αδιαφορία και την απαξίωση του Δημάρχου Καβάλας. Αν δε βοηθήσει ο Δήμος τους δημότες μας που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ποιος θα το κάνει;».
Μάλιστα ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι η παράταξή του Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ έδωσε τη δική της βοήθεια στον Σύλλογο των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να μείνει έξω από την προσπάθεια.

«Τα μαγαζιά στα Σφαγεία πληρώνουν τις καθυστερήσεις της διοίκησης Μουριάδη»
Στη συνέχεια, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε αυτή την εβδομάδα με την ειδοποίηση του Δήμου προς τα μαγαζιά στα Σφαγεία να ξηλώσουν τις κατασκευές που έχουν κάνει εδώ και χρόνια, για να προχωρήσει η νομιμοποίηση του λιμενίσκου από τον Δήμο Καβάλας.
«Εγώ καταλαβαίνω ότι θέλουμε να προχωρήσουμε την υπόθεση με τη νομιμοποίηση του λιμενίσκου και τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου. Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ τις δικαιολογίες του κ. Μουριάδη. Ο Δήμαρχος δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό εδώ και τρία χρόνια για τη νομιμοποίηση του λιμενίσκου και το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους επαγγελματίες να μην ρίξουν λεφτά στις κατασκευές αυτές, αφού ήξερε ότι θα χρειαστεί να ξηλωθούν».

«Οι σκουπιδότοποι δείχνουν την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για την ανακύκλωση»
Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε έναν αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί σε χώρο του Σανατόριου με ευθύνη του ίδιου του Δήμου.
«Και αυτοψία έχω κάνει ο ίδιος και διαμαρτυρίες έχουμε δεχτεί στην παράταξη για κλαδέματα και μπάζα που ρίχνει ανεξέλεγκτα ο ίδιος ο Δήμος πάνω στο Σανατόριο. Ρώτησα τον Δήμαρχο γιατί δεν τα συλλέγει ο εργολάβος που πληρώνουμε για να τα πηγαίνει κατευθείαν στην ανακύκλωση. Ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι ειδικά τα υπολείμματα από τα κλαδέματα τα χρησιμοποιούν για αντιπυρική προστασία! Πολύ αμφιβάλλω αν τα υπολείμματα των κλαδεμάτων εμποδίζουν τις φωτιές… Τέτοιες δικαιολογίες μας έλεγε και για τον σκουπιδότοπο στο στρατόπεδο Κωτσάλου, αλλά μετά την καταγγελία μου τα μαζέψαν άρον – άρον για να μην υπάρξει πρόβλημα. Τρία χρόνια τώρα μας λένε για τα πράσινα σημεία και τους καφέ κάδους των οργανικών υλικών, αλλά δυστυχώς ακούμε μόνο λόγια. Αποτέλεσμα μηδέν».

«Είναι ντροπή να πηγαίνουν εκδρομή τα σχολεία στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας και να μην βρίσκουν τουαλέτες!»
Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι τα σχολεία που πηγαίνουν για εκδρομή στους χώρους του αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας δεν βρίσκουν τουαλέτες. Επιπλέον, ανέφερε ότι το κυλικείο του γυμναστηρίου παραμένει κλειστό εδώ και πάρα πολλούς μήνες, επειδή ο Δήμαρχος Καβάλας δεν κατάφερε ακόμη να εξασφαλίσει άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα του κυλικείου, με συνέπεια να χάνονται έσοδα για τον Δήμο.
«Ρώτησα τον Δήμαρχο αν έχει κάποια πρόβλεψη για τουαλέτες και πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το κυλικείο. Για τις τουαλέτες, η διοίκηση μου απάντησε ότι όποιος ειδοποιεί από πριν τον Δήμο τους ανοίγουν κάποιες τουαλέτες που βρίσκονται στην πίσω μεριά του γυμναστηρίου. Αναρωτιέμαι, είναι τόσο δύσκολο να εξασφαλιστούν τουαλέτες (ακόμη και χημικές) για όλες τις ώρες που λειτουργεί ο χώρος; Επίσης, για το κυλικείο, ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι “θα” λύσουνε το πρόβλημα. Ακόμη είμαστε στο “θα”; Δυστυχώς, και τα σχολεία θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και ο Δήμος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα».

«Δεν έχει δικαίωμα η διοίκηση του Δήμου να εκμεταλλεύεται την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου, για να κάνει δουλειές με ημέτερους…»
Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος σχολίασε την παρουσίαση των λογισμικών εφαρμογών του Δήμου από τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Προμούσα σε σχέση με την αναφορά που κατέθεσε η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για αυτό το θέμα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν και Καβαλιώτες επαγγελματίες που κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον της διοίκησης του Δήμου για την ίδια υπόθεση.
«Η διοίκηση του Δήμου έχει την υποχρέωση να αναπτύξει τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου, για να διευκολύνει τους δημότες. Εμείς εξάλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο “τους ανοίξαμε τα μάτια” να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές εφαρμογές, για να διευκολύνουν συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μεσίτες και δημότες για τις βεβαιώσεις τέλους ακίνητης περιουσίας.
Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να εκμεταλλεύονται τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου, για να ευνοούν κάποιους σε βάρος κάποιων άλλων, παραβιάζοντας ακόμη και τις νόμιμες διαδικασίες.
Εγώ σε αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη προς όλους. Όχι να ευνοεί τους λίγους και να αδικεί τους πολλούς».

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στην Καβάλα το Σάββατο 2/4
Επόμενο άρθροΠαραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας ο Γιάννης Καραμανλής- Όλα τα ονόματα