Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Πάρκινγκ σε βάρος του Δήμου Καβάλας για τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης ΡΟΔΟΠΗ δείχνει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του Δήμου αδιαφόρησε εδώ και έναν χρόνο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα πάρκινγκ που νοικιάζει ο Δήμος σε ιδιώτες.

Οι εκκρεμότητες είναι γνωστές:

  • δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας σε όσα πάρκινγκ δεν προβλέπονται από το Σχέδιο Πόλης, το οποίο χρειάζεται επειγόντως τροποποίηση.
  • ο Δήμος δε διαθέτει τις απαραίτητες μελέτες είτε για την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης είτε για την εκ νέου δημοπρασία των πάρκινγκ που λειτουργούν νόμιμα είτε για την ωρίμανση έργων κατασκευής υπόγειων πάρκινγκ όπου προβλέπονται. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να νοικιάσει ξανά κανένα παρκινγκ σε ιδιώτη!

Πέρσι το φθινόπωρο το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε μία “μεταβατική λύση” στο πρόβλημα, εγκρίνοντας την παράταση της μίσθωσης του πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ για 2 χρόνια και “δίνοντας χρόνο” στη διοίκηση του Δήμου να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες.

Ο Δήμαρχος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία αυτή και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να κλείσει το συγκεκριμένο πάρκινγκ και να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα και άλλα πάρκινγκ.

Μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη θα προκαλέσει ξαφνικά τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και σε βάρος των δημοτών, αλλά και τεράστια οικονομική ζημία στους ίδιους τους ιδιώτες που νοικιάζουν τους χώρους.

Ζητάμε από τη διοίκηση του Δήμου να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση για να προστατέψει τόσο τους δημότες όσο και τους επαγγελματίες:

Να έλθει σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξομαλύνει την κατάσταση.
Να ξεκινήσει –χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση– την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών είτε για την αδειοδότηση των πάρκινγκ που έχουν εκκρεμότητες είτε για την προκήρυξη των πάρκινγκ που δεν έχουν εκκρεμότητες είτε για την κατασκευή νέων υπόγειων πάρκινγκ.
Να ενοποιήσει τη διαχείριση των θέσεων στάθμευσης (θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θέσεις σε πάρκινγκ που διαχειρίζονται ιδιώτες, θέσεις ελεύθερης στάθμευσης) σε ένα σύστημα, ώστε να μπορεί να δίνει συνολικές λύσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης.
Να βελτιώσει και να ενισχύσει την αστυνόμευση.
Να αποκαταστήσει τη σωστή λειτουργία στους ηλεκτρονικούς πίνακες ενημέρωσης.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”
Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Μ. Λαζαρίδη σε χωριά της Καβάλας
Επόμενο άρθροΣεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στη Χαλκιδική