Μάκης Παπαδόπουλος: Πιο γενναία μέτρα για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Δημάρχου Καβάλας να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση 121/2020 που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και να προτείνει απαλλαγή επιχειρήσεων από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Θυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία είχε ληφθεί από την αντιπολίτευση, επειδή η διοίκηση του Δήμου καθυστερούσε να λάβει μέτρα για την ανακούφιση των επαγγελματιών.

Θυμίζουμε επίσης ότι, όταν καταθέσαμε την πρόταση για απαλλαγές σε δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του έτους, ο Θ. Μουριάδης την απέρριψε λέγοντας ότι “θα τινάξει τον Δήμο στον αέρα”. Προφανώς άλλαξε γνώμη.

Ακόμη και σήμερα όμως, ο Δήμαρχος Καβάλας επιμένει να μην λαμβάνει πολύ πιο γενναία μέτρα που θα δώσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να σχεδιάσουν την πορεία τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020.

Επαναλαμβάνουμε τα μέτρα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 

1 Απαλλαγή των επιχειρήσεων από:

• τέλη καθαριότητας

• μισθώματα δημοτικών καταστημάτων

• τέλος παρεπιδημούντων

για Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο και έκπτωση 50% σε όλα τα παραπάνω από Ιούνιο μέχρι το τέλος του έτους.

 

1 Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για όλο το έτος. Όσοι δεν πλήρωσαν να μην πληρώσουν καθόλου για το 2020, και όσοι πλήρωσαν να τα συμψηφίσουν στο επόμενο έτος.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΕπεκτείνεται και για τον Ιούνιο η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων
Επόμενο άρθροΜε υπό-παραχώρηση η ιδιωτικοποίηση για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας