Ένα έργο που άλλαξε πρόσφατα την ιστορία και την πορεία του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας “Απόστολος Παύλος” είναι σίγουρα η κατασκευή των πλωτών εξεδρών.

Οι πλωτές εξέδρες εκσυγχρόνισαν το επιβατικό λιμάνι μέσω της κατασκευής της μαρίνας και σηματοδότησαν την ουσιαστική μετατροπή του σε τουριστικό λιμάνι, μια και η εμπορευματική κίνηση είχε ήδη μεταφερθεί στο εμπορικό λιμάνι “Φίλιππος Β’”.

Πέντε χρόνια μετά, οι πλωτές εξέδρες αποτελούν πρότυπο φιλοξενίας σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικής δραστηριότητας, αλλά και έναν “μοχλό ανάπτυξης” για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το έργο αυτό, που φέρνει την υπογραφή της δικής μας διοίκησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την περίοδο 2011-2014, με Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Αρχέλαο Γρανά. Μετά από συστηματική προσπάθεια και πίεση, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου, έτσι ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του και να ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας τότε αλλά και ως επαγγελματίας του τουρισμού, έδωσα ιδιαίτερο βάρος και το θεώρησα προσωπικό στοίχημα να πετύχουμε ως διοίκηση τη χρηματοδότηση του έργου, με προσωπικές συναντήσεις με τον τότε Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αδάμ Κοσμίδη και με συναντήσεις και παρεμβάσεις στον τότε Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Η τελική χρηματοδότηση του έργου αποτέλεσε δικαίωση και για όλους όσους δούλεψαν πριν και μετά από τη δική μας διοίκηση για την πραγματοποίησή του: από τον αείμνηστο Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή και τους πρώην Πρόεδρους του ΟΛΚ Πέτρο Παναγιώτου, Αδάμ Κοσμίδη και Χρήστο Ηλιάδη, μέχρι τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και την πρώην Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΔΗΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ: 64ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – Παρουσίαση προγράμματος
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΤΕΕ με θέμα: Απευθείας χρηματοδοτήσεις της ΕΕ (εκτός ΕΣΠΑ) για την ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας