Ο δρόμος της ΜΟΜΑ ήταν ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος με λακούβες, ολισθηρότητα και μεγάλο πρόβλημα στον φωτισμό.

Περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό την ολοκλήρωση της μελέτης για τη μεγάλη παρέμβαση στον δρόμο της ΜΟΜΑ, η οποία βέβαια δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Ωστόσο, η πρόσφατη ασφαλτόστρωση που έγινε είναι μία θετική παρέμβαση που έλυσε κάποια προβλήματα, αλλά όχι όλα:

1) το έργο έγινε αποσπασματικά και όχι ολοκληρωμένα και οργανωμένα, γιατί ακριβώς εκκρεμεί η μεγάλη παρέμβαση (π.χ. πεζοδρόμια, κάγκελα, κτλ).

2) η ασφαλτόστρωση έγινε βιαστικά με τέτοιο τρόπο που “έχει σηκωθεί” ο δρόμος και έχει μειωθεί το ύψος του κράσπεδου (βλ. φωτογραφίες), γεγονός που δημιουργεί κινδύνους, αφού μπορεί ένα όχημα να βγει εύκολα από τον δρόμο στο πεζοδρόμιο και να τραυματίσει πεζό.

3) δεν έγινε καμία παρέμβαση στον φωτισμό του δρόμου. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και έπρεπε να έχει ήδη λυθεί. Δεν υπάρχει καλή ορατότητα και υπάρχει ο κίνδυνος είτε να χτυπήσει πεζός είτε να πέσει όχημα στον γκρεμό, καθώς δεν έχουν βάλει στηθαία ασφαλείας.

4) δεν έγινε διαγράμμιση στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται οι οδηγοί, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ειδικά για τους ξένους επισκέπτες μας που δεν γνωρίζουν τον δρόμο.

Εμείς βάζουμε σε προτεραιότητα τα έργα για την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ωστόσο, κάποια σοβαρά προβλήματα πρέπει να λύνονται με τα έργα και να μη μένουν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες…

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της ΟΔΟΥ ΤΕΝΕΔΟΥ (Βόρειο τμήμα) λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης
Επόμενο άρθροΣυντριβή Antonov στην Καβάλα: Κακώσεις, κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία έδειξε η νεκροψία στους 8 Ουκρανούς