Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει:

«Εδώ και 5 χρόνια, έχουμε επισημάνει τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτίρια του Δήμου.

Το πρόβλημα με τις υγρασίες στο κτίριο του νηπιαγωγείου Ν.Καρβάλης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων είναι πολύ σοβαρό.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει λύσει το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Οι δικαιολογίες της Δημάρχου και των στελεχών της δεν αρκούν για τους πολίτες.

Η μόνωση της οροφής έχει καταστραφεί, τα νερά εισχωρούν στους τοίχους και καταλήγουν σε έναν ηλεκτρολογικό σωλήνα που συνδέεται με το σύστημα πυρόσβεσης του νηπιαγωγείου, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Οι τοίχοι στο γραφείο της Προϊσταμένης του νηπιαγωγείου είναι με υγρασίες και μούχλες, ενώ το δάπεδο γίνεται “λίμνη” όταν βρέχει.
Το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου έχει διαβρωθεί, πέφτουν ολόκληροι σοβάδες και άρχισε να “ξεγυμνώνεται” η μόνωση του κτιρίου, με κίνδυνο να καταστραφεί και αυτή.
Το πρόβλημα αρχίζει πλέον να εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο κτίριο.
Οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την υγεία των παιδιών που παρακολουθούν το μάθημά τους σε χώρο όπου αναπτύσσεται μούχλα, με νερά να τρέχουν στους τοίχους και ολόκληρα κομμάτια από σοβάδες να πέφτουν.

Για τα σχολικά κτίρια, εμείς έχουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ:

 

αυστηρό προγραμματισμό ετήσιων τακτικών συντηρήσεων (με βάση τα αιτήματα των διευθυντών και πάντα σε περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά): κάθε χρόνο θα συντηρούμε ολοκληρωμένα έναν αριθμό σχολείων, ώστε να καλύψουμε σταδιακά τις ανάγκες ΟΛΩΝ των σχολείων.
περισσότερα τεχνικά συνεργεία μέσα από εξωτερικές εργολαβίες για ευελιξία στις έκτακτες συντηρήσεις και γρήγορες επισκευές βλαβών.
τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων που έχουν εκκρεμότητες με την αδειοδότησή τους, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΑΟΚ: Ελάχιστες οι ελπίδες για την πρώτη θέση
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για τα 76 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων