Όσες δικαιολογίες και να πουν ο Δήμαρχος Καβάλας και η Υπουργός Πολιτισμού, το αποτέλεσμα είναι ότι οι Φίλιπποι και η Καβάλα είναι έξω από τα Δίκτυα Πολιτιστικών Διαδρομών για τα “Βήματα του Απ. Παύλου” και την “Αρχαία Εγνατία Οδό”.

Είμαστε έξω από τις ψηφιακές εφαρμογές που θα χρηματοδοτηθούν με 1.000.000 ευρώ για την κοινή προβολή, την κοινή διαφήμιση των μνημείων που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδρομές.

Όσα μνημεία ΔΕΝ θα συμμετέχουν, θα είναι σα να μην υπάρχουν!

Ο επισκέπτης που θα επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη για τα “Βήματα του Αποστόλου Παύλου” θα φτάσει μέχρι την Αμφίπολη και δεν θα επισκεφθεί τους Φιλίππους, δε θα μάθει για την άφιξη του Απ. Παύλου στη Νεάπολη και στους Φιλίππους ούτε για τη Λυδία τη Φιλιππησία και το Βαπτιστήριο.

Ο επισκέπτης που θα ακολουθήσει τη δεύτερη διαδρομή της “Πολιτιστικής Εγνατίας” θα πάει μέχρι την Κομοτηνή, αλλά ΔΕΝ θα σταματήσει να γνωρίσει το σωζόμενο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας οδού που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη της Καβάλας και φτάνει μέχρι τον Σταυρό του Αμυγδαλεώνα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του κακού σχεδιασμού του Υπουργείου Πολιτισμού και της αδιαφορίας του κ. Μουριάδη να προσελκύσει ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ.

Περιμένω από την Υπουργό Πολιτισμού και τον Δήμαρχο Καβάλας να αφήσουν τις δικαιολογίες και να εντάξουν ΑΜΕΣΩΣ τους Φιλίππους, το Βαπτιστήριο της Λυδίας, την Αρχαία Εγνατία οδό και άλλα μνημεία του τόπου μας “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” και στην “Πολιτιστική Εγνατία”.

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / 9ο Νηπιαγωγείο Καβάλας: Περιβαλλοντική δράση στον ελαιώνα
Επόμενο άρθροΠοδηλατικές δράσεις στο κέντρο της Καβάλας