Για τις καταγγελίες εργαζόμενων στην υπηρεσία Καθαριότητας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του LOBBY FM ο Μάκης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα 30 περίπου εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν σε καταγγελία προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετακινήσεις που έκανε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε άλλες υπηρεσίες.

«Δεν έχουμε ακόμη το έγγραφο της καταγγελίας, παρόλο που πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ελπίζουμε μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης να λάβουμε τα έγγραφα. Φαίνεται πως οι μετακινήσεις αυτές θεωρούνται παράνομες σύμφωνα με την καταγγελία, καθώς οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για τα πρώτα επτά χρόνια. Αποτέλεσμα είναι η αποδυνάμωση του προσωπικού της Καθαριότητας, με συνέπεια να φορτωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παραπάνω δουλειά. Τέλος, υπάρχει η πληροφορία ότι οι εργαζόμενοι που έκαναν την καταγγελία πιέζονται τώρα από τη διοίκηση του Δήμου να ανακαλέσουν την καταγγελία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος έλεγε ότι το προσωπικό της Καθαριότητας δεν φτάνει. Πρέπει τώρα ο κ. Μουριάδης να εξηγήσει στους δημότες γιατί έκανε αυτές τις μετακινήσεις, αφού το προσωπικό δεν φτάνει. Όπως πρέπει να μας εξηγήσει γιατί κάνει αναθέσεις για να καλύψει κενά των υπηρεσιών σε ιδιώτες που είναι εκτός Καβάλας.

Είναι κοινό μυστικό πια ότι ο κ. Μουριάδης δεν μπορεί να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί ούτε καν με τους υπαλλήλους, όσοι μπόρεσαν έφυγαν με την ευκαιρία της κινητικότητας. Και πολύ φοβάμαι ότι λόγω αυτού του “τοξικού” κλίματος στον Δήμο θα αποθαρρυνθούν να έρθουν καινούριοι υπάλληλοι.

Ποιος πληρώνει όμως “τα σπασμένα” αυτής της κατάστασης; Οι δημότες».

Μάκης Παπαδόπουλος: «Δημοτικά πάρκινγκ: περισσότερα έσοδα για τον Δήμο, καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια για τους δημότες»

Για την καθυστέρηση στην τακτοποίηση των αδειοδοτήσεων των δημοτικών πάρκινγκ, ο Μάκης Παπαδόπουλος εξήγησε ότι «δυστυχώς τα πάρκινγκ είναι 20 χρόνια χωρίς άδεια και 20 χρόνια με τους ίδιους ενοικιαστές. Από τον Ιούλιο που ψηφίστηκε η τροπολογία για την αδειοδότηση των πάρκινγκ μέχρι σήμερα, έπρεπε να προχωρήσουν κάποιες εργασίες στα πάρκινγκ (περίφραξη, πυρασφάλεια, φωτισμός κ.ά.). Αντί για εργασίες είδαμε πάλι χαλαρότητα και αδιαφορία.

Τέσσερις μήνες μετά, έρχεται ως θέμα στο Συμβούλιο της Κοινότητας Καβάλας το αίτημα του ιδιώτη που νοικιάζει το πάρκινγκ στην οδό Κασσάνδρου να κατασκευάσει περίφραξη και να κάνει διαγράμμιση στις θέσεις στάθμευσης. Γιατί πέρασαν τόσοι μήνες χωρίς να γίνει τίποτα; Εμείς βέβαια θα είμαστε θετικοί στο αίτημα του ιδιώτη του συγκεκριμένου πάρκινγκ, όπως και σε κάθε άλλο αίτημα. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά της διοίκησης του Δήμου. Μας φέρνει ένα – ένα πρόβλημα να το λύσουμε και δεν τακτοποιεί όλες τις εκκρεμότητες μαζί, ώστε να μην χάνουμε χρόνο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι στόχος μας είναι τα δημοτικά πάρκινγκ να φέρνουν έσοδα για τον Δήμο και παράλληλα να παρέχουν σωστή εξυπηρέτηση και ασφάλεια. Από ορισμένα πάρκινγκ έχουν λήξει οι συμβάσεις και έχουν δοθεί παρατάσεις, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν έγιναν οι παρατάσεις με τη σωστή διαδικασία. Δυστυχώς, υπάρχει η υποψία ότι ο κ. Μουριάδης κάνει “χατήρια”. Τα πάρκινγκ όμως πρέπει κάποια στιγμή να βγουν σε διαγωνισμούς, για να προσελκύσουμε περισσότερα έσοδα από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η λειτουργία των πάρκινγκ που θα βελτιώσει την κυκλοφορία στην πόλη. Πρέπει να γίνει μία νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να λειτουργήσει επιτέλους η ελεγχόμενη στάθμευση που την έχει εγκαταλείψει η διοίκηση».

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας επένδυσε στον διχασμό του κόσμου του ΑΟΚ για καθαρά πολιτικά οφέλη»

Για τις εξελίξεις στον ΑΟΚ, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «Είμαι ΑΟΚ από δεκαπέντε χρονών, έχω παίξει και στο ερασιτεχνικό σωματείο και στην επαγγελματική ομάδα, τώρα ανήκω στους παλαίμαχους. Μια ζωή είμαι ΑΟΚ και δεν έχω ανάγκη να το αποδείξω σε κανέναν. Γι’ αυτό και πραγματικά αισθάνομαι θλίψη για όλα όσα άσχημα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Το διχαστικό κλίμα που έχει κατορθώσει πάλι να δημιουργήσει ο κ. Μουριάδης είναι το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί. Αντί να συγκεντρωθούμε στα σημαντικά, αντί να συνεργαστούν όλες οι πλευρές για να βγει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, κάποιοι επένδυσαν στις συκοφαντίες, στην εμπάθεια και στον διχασμό και αποπροσανατόλισαν την ομάδα και τον κόσμο που την στηρίζει.

Το χθεσινό αποτέλεσμα 7-0 με τον Πιερικό είναι πολύ δυσάρεστο αλλά δεν είναι τυχαίο. Είναι “κατόρθωμα” όσων λένε παχιά λόγια, χωρίς να πράττουν σωστά και να φέρνουν αποτελέσματα.

Ούτε μία απλή παραχώρηση του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” στον ΑΟΚ ως έδρα της ομάδας δεν μπορεί να κάνει η διοίκηση του Δήμου. Κατάφερε πάλι να δημιουργήσει ολόκληρο θέμα με τη νόμιμη εκπροσώπηση της ομάδας, το οποίο δεν φρόντισε να το τακτοποιήσει σε συνεργασία με όλες τις πλευρές και έτσι πήγε πάλι ο Δήμος να εκτεθεί. Πιστεύω όμως πως σήμερα όλα θα ξεπεραστούν στην Κοινότητα Καβάλας και η ομάδα μας θα λάβει την παραχώρηση του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη”, για να κάνει τη δουλειά της».

Προηγούμενο άρθροΙερά Σύνοδος: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test των πιστών
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Βήμα-βήμα η διαδικασία