skoupidia-2

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, η Δημοτική Αρχή “σήκωσε τα χέρια ψηλά” και έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί με προσωρινό και έκτακτο τρόπο τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στους κάδους, ιδιαίτερα μάλιστα αυτά που παράγονται από τις επιχειρήσεις και αποτίθενται σε κάδους στο κέντρο της πόλης.

Οι αυστηρές παραινέσεις προς τις επιχειρήσεις να μην βγάζουν απορρίμματα δεν έχουν νόημα, αφού οι επιχειρήσεις είτε δεν διαθέτουν τους αποθηκευτικούς χώρους για να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια τους για πάνω από 1 ημέρα, όπως μπορούν τα νοικοκυριά, είτε δεν επιτρέπεται για υγειονομικούς λόγους να το πράξουν.

Για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις, δεν αρκεί να αδειάσουν οι κάδοι με τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί, γιατί πολύ απλά θα ξαναγεμίσουν πολύ γρήγορα και ειδικά με τα σκουπίδια των επιχειρήσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ στη διοίκηση του Δήμου ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ (χωρητικότητας 35 κυβικών μέτρων) ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ – ΣΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ στις αποθήκες και στο γκαράζ του Δήμου, να απομακρύνει με τη βοήθεια του προσωπικού επιφυλακής τα σκουπίδια από σημεία της πόλης όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τους “ξεχειλισμένους” κάδους (εκτός από το Νοσοκομείο, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και άλλους χώρους προστασίας) και να τα αποθηκεύσει προσωρινά στα κοντέινερς. Τα κοντέινερς μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που θα είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν θα ενοχλούν. Από κει και πέρα, η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τις επιχειρήσεις της πόλης να αποθέτουν τα απορρίμματά τους σε αυτά. Έτσι, και οι επιχειρήσεις θα είναι καθαρές, και οι κάδοι ειδικά στο κέντρο της πόλης δεν θα ξαναγεμίσουν γρήγορα και η δημόσια υγεία θα προστατευτεί εν μέσω καύσωνα. Αν χρειαστεί και παραπάνω εξοπλισμό, μπορεί να τον διασφαλίσει από τον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, τη ΔΙΑΑΜΑΘ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται ικανοποιητικά οι εργασίες στις παιδικές χαρές του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΤούρκοι τουρίστες πλημμύρισαν Καβάλα και Θάσο το Σαββατοκύριακο