Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συναντήθηκε στην Θάσο με τον δήμαρχο για το θέμα του Ειρηνοδικείου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως έγινε ένας πολύ καλός διάλογος για την επίσπευση των διαδικασιών για την μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και εμού, του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου”. Ο κ. Γραμμένος σημείωσε ότι παρόντες ήταν μέλη του Δ.Σ. Θάσου, κύρια δικηγόροι.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συνοδεύονταν από την Αντιπρόεδρο κα. Χρυσοστόμη Ζήδρου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλαντζή Κωνσταντίνο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αδαμαντίου Σωτήριο και Μποζούδη Σωκράτη.

Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως “Συζητήθηκαν το θέμα της μεταστέγασης του Ειρηνοδικείου Θάσου στο κτίριο της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου καθώς και το ζήτημα της πλήρωσης της θέσης του Γραμματέα στο Ειρηνοδικείο της Θάσου, καθώς κρίνεται κατεπείγουσα η πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θάσου μέσω της εύρυθμης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Θάσου. Θέματα που μας απασχολούν εδώ και 4 χρόνια και ζητούμενο η ομαλή λειτουργία με την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων. Υπάρχει σήμερα σοβαρό πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του κόσμου, δεδομένου ότι λειτουργεί η υπηρεσία με έναν υπάλληλο ο οποίος μάλιστα ήρθε με απόσπαση από την Αλεξανδρούπολη, η απόσπαση λήγει σύντομα και πρέπει να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται οι συνάδελφοι γρήγορα αλλά κυρίως για να έχουν πολίτες του Δήμου Θάσου τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποθέσεων τους, εν όψει μάλιστα της κτηματογράφησης που είναι σε εξέλιξη!

Απαιτεί την έκδοση πολλών πιστοποιητικών αυτή η διαδικασία προκειμένου να δηλωθούν τα ακίνητα. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε διαδικασίες και θα εντείνουμε την πίεση τόσο προς την ΕΤΑΔ που είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου όσο και προς τον ΑΣΕΠ για να δούμε την πλήρωση της δεύτερης κενής οργανικής θέσης του υπαλλήλου!”.

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Βέβαια υπήρξε συζήτηση για την κινητικότητα των υπαλλήλων.. “Μια λύση θα ήταν η πλήρωση αυτής της κενής οργανικής θέσης μέσω της κινητικότητας που υπάρχει στο δημόσιο μια και αυτή είναι μια σύντομη διαδικασία, δεδομένου ότι η προκήρυξη της θέσης όσο γρήγορα και αν γίνει, όσο και αν επισπευσθούν οι διαδικασίες, απαιτεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν τα καταφέρουμε με αυτή τη διαδικασία να αναπληρώσουμε το υπάρχον κενό θα είναι μια θετική εξέλιξη” σημείωσε.

Σχετικά μάλιστα ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η Συνεργασία μας με την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας ήταν και συνεχίζει να είναι άψογη.

Η ομαλή απονομή της δικαιοσύνης, διά της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Θάσου, είναι σημαντική για την Διοίκηση του Δήμου και με την στενή συνεργασία προσπαθούμε από κοινού να επιλύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα».

Η ΠΛΗΓΗ

Βέβαια ο κ. Γραμμένος αναφορικά με το όλο πρόβλημα εμφανίσθηκε καθαρά απογοητευμένος. “Όλοι μας έχουμε την πηγή εμπρός μας και δεν μπορούμε να πιούμε το νερό, δεδομένου των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων διότι ξαφνικά εντελώς ενώ η ΕΤΑΔ είχε θετική εισήγηση να ενοικιασθεί το ισόγειο του κτηρίου προκειμένου να στεγαστεί το Ειρηνοδικείο, την τελευταία στιγμή επικράτησε η άποψη να γίνει μίσθωση μέρους του κτηρίου και απαιτεί η ΕΤΑΔ να βρεθεί και άλλος εκμισθωτής στον επάνω όροφο. Θέλει η ΕΤΑΔ εκμετάλλευση όλου του κτηρίου την ώρα που εμείς προτείναμε το θέμα της μεταφοράς του Υποθηκοφυλακείου Θάσου να γίνει οριστικά λυμένο μεταφέροντας το στο ίδιο κτήριο.

Οι δύο υπηρεσίες υπάγονται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και λογικά αυτό θα ήταν μια καλή λύση” σχολίασε καταληκτικά!

Προηγούμενο άρθροΜε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, είχαν επαφή οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ. Δηλώσεις Μ. Δέμπα
Επόμενο άρθροΖημιές στο εντευκτήριο του ΦΟΚ