Την λύπη του αλλά και την αγανάκτησή του εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, για την απόφαση μετατροπής της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συνήλθε εκτάκτως την 16η Ιουλίου 2020, μετά την ανακοίνωση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και εξέδωσε το εξής ψήφισμα, απευθυνόμενο σε κάθε θεσμό δικαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί Χριστιανικό ναό, εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και προσκύνημα για όλους τους Χριστιανούς στην οικουμένη και ιδιαίτερα τους ορθόδοξους. Ο ναός της Αγίας Σοφίας νοείται από τον πολιτισμένο κόσμο μόνο ως σύμβολο και κληροδότημα πολιτισμού της παγκόσμιας Χριστιανικής ιστορίας της οικουμένης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη του, για όσα μεθοδευμένα εξελίσσονται στην Τουρκία, θέτοντας σε κίνδυνο τον μοναδικό χαρακτήρα της παγκόσμιας πολιτιστικής αυτής κληρονομιάς. Δηλώνει συμμέτοχος σε κάθε συλλογική προσπάθεια φορέων της Δικαιοσύνης, για τη διατήρηση του ανωτέρω χαρακτήρα του ναού της Αγίας Σοφίας».

Ακούστε όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 17/7 στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος από το 37.10

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου στο Δήμο Θάσου
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ζαρκαδιάς, με την εκπληκτική θέα