Αποκλιμάκωση παρατηρείται στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη νοσηλεύονται 26 ασθενείς στην κλινική και 6 στην ΜΕΘ. Την ίδια ώρα που έγιναν 500 εμβολιασμοί ατόμων για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα πράγματα στο Νοσοκομείο φαίνεται ότι έχουν μία αποκλιμάκωση. Νοσηλεύουμε 31 ασθενείς στην κλινική covid και 6 στη ΜΕΘ. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να συνεχιστεί αυτή η αποκλιμάκωση. Έχει συμβάλλει κατά πολύ σ’ αυτό ο καλός ρυθμός των εμβολίων. Την Κυριακή έγιναν 1200 εμβόλια στην ΠΕ Καβάλας από τα οποία περίπου τα 500 ήταν πρώτες δόσεις. Είναι αρκετά σημαντικό και ελπιδοφόρο το ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν αναλογιστεί την υγειονομική κρίση και το πόσο συμβάλλουν τα εμβόλια στο να πατάξουμε τον ιό. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή ροή των εμβολίων. Τα μηνύματα είναι καλά από το Νοσοκομείο και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι ώστε να κάνουμε καλές γιορτές.

Φαίνεται ότι ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του εμβολίου. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Είναι για το καλό μας. Η επιστήμη μας έκανε ένα δώρο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Και φαίνεται σιγά- σιγά να πείθονται κι αυτοί που είχαν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις».

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Για το θέμα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών είπε ότι «άνοιξε κι έκλεισε η πλατφόρμα με νοσηλευτές οι οποίοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να προσληφθούν επικουρικοί στα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αναπληρώσουμε αυτούς που επιμένουν να μην επιστρέψουν στη δουλειά τους διότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Απευθύνομαι σ’ αυτούς τους περίπου 90 εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, που αποτελούν το 8%-9% των εργαζομένων μας, να το σκεφτούν πάλι. Είναι άτομα που προσέφεραν, μας βοήθησαν πάρα πολύ και δυστυχώς μόνο για το εμβόλιο δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους».

Σημειωτέων ότι μόλις 2 γιατροί του Νοσοκομείου είναι ανεμβολίαστοι.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται ανασχηματισμός με… χειρουργικές κινήσεις – Πότε αναμένεται
Επόμενο άρθροΗ Energean αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο – Συνάντηση Μαθιού Ρήγα με τον Υπουργό Πετρελαίου