Με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς. Ο ίδιος δηλώνει πως ακρίβυναν τα πάντα στην χώρα μας και οι φόροι κατέληξαν στα ταμεία της κυβέρνησης κάτι που δεν εύνοια επιτυχία της κυβέρνησης αλλά χρήματα των πολιτών.

Όπως ανέφερε αρχικά “Είναι γεγονός πως σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι στη ΔΕΘ και θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν μια ιδιόμορφη παρουσία. Ήταν προφανώς μια ιδιόμορφη παρουσία ενώ πριν πάει στις εκλογές δεν θα ξαναπεράσει από την Θεσσαλονίκη.

Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες αλλά θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι πράγματι η χώρα μας αυτή την στιγμή έχει δημοσιονομικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί κάποιες δυνατότητες. Πότε συμβαίνει αυτό; Είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης; Όχι. Απλά ακρίβυναν τα πάντα, υπήρξαν τρομακτικές ανατιμήσεις έως και 30% στο κόστος ζωής και τα καταναλωτικά είδη αλλά και είδη βασικής ανάγκης αυξήθηκαν υπερβολικά.

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να συνεισπράττεται μαζί με το κόστος αγοράς αυτών των αγαθών και ο αντίστοιχος φόρος ΦΠΑ. Άρα ενώ περιμέναμε ΦΠΑ ένα άλφα ποσό, επειδή υπήρξαν τρομερές ανατιμήσεις στη διάρκεια του έτους, και μια και επιτροπή ανταγωνισμού δεν υπάρχει και έλεγχοι δεν γίνονται, η αισχροκέρδεια δεν αντιμετωπίζεται και μάλλον δεν αφορά την σημερινή κυβέρνηση απλά αυξήθηκε και ο φόρος που εισπράχθηκε. Άρα δημιουργήθηκε ένα πλεόνασμα 3 δις . Άρα μιλάμε για δικά μας λεφτά που βγήκαν δηλαδή από τη δική μας τσέπη».

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ

Ο ίδιος όμως στάθηκε και στο γεγονός ότι “δεν ακούσαμε από το στόμα του πρωθυπουργού τόσο στην ομιλία στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή να λέει τίποτε για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέμε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας! Είναι ο πολυπληθέστερος κλάδος της οικονομίας, έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε κλάδο και είχε τα λιγότερα δυνατά οφέλη από τον τουρισμό και όμως δεν ακούσαμε ούτε μια εξαγγελία.

Ο μικρομεσαίος χρειάζεται οικονομική στήριξη. Και περιμένω να ακούσω κάποια πράγματα για τους μικρομεσαίους. Επίσης, να εξειδικεύσουμε λίγο τα τοπικά. Δεν ακούσαμε τίποτε για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Και ειδικά και γενικά. Ήρθαν τα κυβερνητικά στελέχη στο Δήμο Παγγαίου και είδαν τις τρομερές καταστροφές από το χαλάζι. Έκαναν λόγο για γρήγορες αποζημιώσεις, έγιναν καταμετρήσεις μεν. Αλλά δεν είδαν καμία αποζημίωση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί, έχει διαλυθεί όλη τους η παραγωγή και δεν έχουν χρήματα για τίποτε. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε γρήγορες διαδικασίες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.

Ούτε προκαταβολές έχουν δοθεί. Σε αυτά τα ζητήματα ο πρωθυπουργός ενώ σε όλα τα άλλα ήταν λαλίστατος, ενώ ρωτήθηκε απλά δεν απάντησε! Μοιράσθηκαν σε όλο το νομό, σε όλους τους Δήμους τα κυβερνητικά στελέχη αλλά εγώ δεν άκουσα κουβέντα από τον κ. Μητσοτάκη”.

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Αναφορικά με τα ενεργειακά θέματα ο ίδιος σημείωσε ότι “Υπάρχει ένα παγκόσμιο θέμα που λέγεται ενεργειακή κρίση. Ένα πανευρωπαϊκό θέμα που είναι όμως πολύ μεγαλύτερο! Αυτό το πρόβλημα δεν μας το σχολίασε ο πρωθυπουργός. Δεν λειτουργεί όπως είπαμε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν γίνονται έλεγχοι, η αισχροκέρδεια συνεχίζει ακάθεκτη και ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει εγχώριους οικονομικούς ολιγάρχες. Δεν είναι ατάκα. Θα μπορούσε να είχε μοιράσει το βάρος της ενέργειας όχι μόνο σε εμάς τους καταναλωτές αλλά και σε όλους βάζοντας πλαφόν, υπερφορολογώντας τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και όμως δεν έγινε τίποτε. ΔΕΗ και ιδιώτες παραγωγοί ενέργειας, οι παραγωγοί του κ. Μητσοτάκη δηλαδή συνεχίζουν να έχουν τρομερά κέρδη αλλά σε αυτή την ενεργειακή κρίση το κράτος δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορο».

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ

Και πρόσθεσε «Πρέπει να βάλει κανόνες ο πρωθυπουργός γιατί όλο το βάρος το πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές. Λέει λοιπόν η κυβέρνηση ότι θα επιδοτήσει την ακρίβεια με 1.9 δις ευρώ. Ο Σεπτέμβριος όμως κατά κανόνα δεν είναι ενεργοβόρος μήνας Δηλαδή ούτε πολύ ζέστη έχει για να χρησιμοποιούμε κλιματιστικά ούτε πάλι έχει κρύο για να έχουμε θέρμανση. Και μας λέει ότι περί τα 2 δις ευρώ θα δοθούν για την ενέργεια και αυτά μάλιστα θα δοθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό. Από τους φόρους μας δηλαδή. Αντί λοιπόν έστω και τώρα να βάλει το χέρι στους παραγωγούς προτιμά να κινηθεί με εμάς. Αυτό είναι πολιτική επιλογή. Δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να προκαλέσει ρήξη.

Και επιλέγει όλο το βάρος να το σηκώσει ο ελληνικός λαός. Γιατί όταν επιδοτείς με 80% την αύξηση και την πληρώνει ο τακτικός προϋπολογισμός ο Έλληνας πληρώνει ουσιαστικά. Άρα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, είναι η ακρίβεια, η ενέργεια, τα καύσιμα αλλά για αυτά ούτε απαντήσεις ούτε λύσεις έδωσε ο πρωθυπουργός. Και γι αυτό οι Έλληνες δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνέχιση της κυβέρνησης της ΝΔ. Έχει απογοητεύσει. Ξεκίνησε με κάκιστη διαχείριση της πανδημίας ενώ στην αρχή ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα μετά τα παράτησε. Ήρθαν τρομακτικά λάθη στην συνέχεια και αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν ότι το ΕΣΥ δεν ήταν θωρακισμένο. Ίσως και η ΝΔ να είχε πάντα αυτή την άποψη ότι απαξιώνει τις δημόσιες δομές υγείας για να σπρώξει τον κόσμο στις ιδιωτικές. Αυτό κάνει και τώρα! Πλέον δημιουργεί πολλά προβλήματα και παράπονα στους ασθενείς και δεν μπορούν οι πολίτες να είναι εντάξει από το ΕΣΥ. Αλλά τον πολίτη τον ενδιαφέρει η ενέργεια, η οικονομία, η Υγεία. Σε όλα αυτά ο ίδιος δεν απάντησε. Θα μοιράσει επιδόματα, αυτά δηλαδή που κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα τα κάνει μεγαλύτερη ένταση. Αυτά που κατηγορούσε τα επαναφέρει. Όσο για τις υποκλοπές εκεί ούτε λόγος να γίνεται. Για τα κρίσιμα ζητήματα έδωσε με μορφή επιδομάτων και οι Έλληνες αναγκάζονται να είναι όλη την ημέρα στα κινητά μας αν και αξίζουμε κάτι καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΔύο κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα σε 2 ημέρες
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Ναι, η ανοσία έφερε μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα