Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζει την προσπάθεια του για τη επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες της Καβάλας μέσω επιτροπής που έχει συσταθεί. Ο Αντιδήμαρχος κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς είχε παραιτηθεί από την επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν βοηθούσε.

Όπως τόνισε αρχικά “Είναι γεγονός πως είχαμε μια έντονη διαμαρτυρία σε ό,τι αφορά την κίνηση του ΔΕΔΔΗΕ γιατί αυτό που είδαμε είναι πως δεν υπήρχε ικανοποίηση αιτημάτων. Δεν γινόταν ως έπρεπε οι επανασυνδέσεις ρεύματος. Έτσι λοιπόν εμείς ως δικηγόροι διαμαρτυρηθήκαμε και ευτυχώς υπήρξε αποτέλεσμα, αφού νομοθετήθηκε ότι δεν θα υπάρχει παρεμβολή από τις επιτροπές, θα υποβάλλεται αίτηση απευθείας στο Δήμο Καβάλας , θα ελέγχονται όλοι με κοινωνικά κριτήρια και από εκεί και πέρα με απόφαση Δημάρχου ή Αντιδημάρχου θα γίνεται δεκτό το αίτημα, θα επανασυνδέεται το ρεύμα και με εντολή του Δήμου Καβάλας θα γίνεται σύνδεση από τον αρμόδιο πάροχο, είτε είναι η ΔΕΗ είτε κάποιοι ιδιώτες και αυτό θα γίνεται απευθείας στον πάροχο η επιδότηση της επανασύνδεσης του ρεύματος.

Όσοι λοιπόν έχουν οφειλές, να προτρέξουν στο Δήμο Καβάλας για να κάνουν την αίτηση τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Αλλά να μην καθυστερήσουν. Ας κάνουν άμεσα την αίτηση και εφόσον έχουν τα κριτήρια που είναι ικανοποιητικά, και δεν είναι χαμηλά, ας κάνουν την αίτηση τους. 2513500374 το τηλέφωνο στον 3ο όροφο της Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας προκειμένου όσοι έχουν κομμένο ρεύμα να δώσουν τα δικαιολογητικά τους και να εξετασθεί η αίτηση και να δοθεί το πράσινο φως. Ο Δήμος Καβάλας ελέγχει, και αν έχει όντως κοπεί το ρεύμα δίδει την έγκριση. Επειδή η αλληλογραφία μπορεί να καθυστερήσει για αυτό όλοι ας σπεύσουν”.

Βγαίνει η απόφαση και ο πάροχος δέχεται εντολή να κάνει την σύνδεση. “Ένα ποσό της οφειλής το δίδει το κράτος και αν δεν φτάνει μένει το υπόλοιπο για τον ιδιώτη. Ο Δήμος Καβάλας εμπλέκεται για να κάνει έλεγχο και για να προχωρήσει η διαδικασία όσο πιο γρήγορα μπορεί. Εμείς θέλαμε αυτό να γίνει για να προχωρήσει η διαδικασία. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να σου κόψουν το ρεύμα. Βέβαια αν κάποιος έχει μεγάλα εισοδήματα, ας μην κάνουν τον κόπο. Είναι μια σωστή πρωτοβουλία του επίσημου κράτους και αυτό πρέπει άπαντες να το γνωρίζουν και να πράξουν κατά πως πρέπει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης 15902 για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31.3.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της έκτακτης αυτής στήριξης ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Υπεύθυνοι φορείς για την εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης είναι οι οικείοι Δήμοι και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα διαμορφωθεί ως εξής:

Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.

Για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.

Για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.

Για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Αναφορικά τώρα με την ύπαρξη αστέγου στην Καβάλα ο ίδιος τόνισε ότι “Δέχθηκα τηλεφώνημα την Παρασκευή για ύπαρξη αστέγου στην Καβάλα. Εντοπίσθηκε ένας άνδρας που τον ήξερε άλλωστε η υπηρεσία και δεν είχαμε πετύχει μαζί του την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Τον βάλαμε σε ένα ξενοδοχείο και εκεί παρενέβη η δημοτική σύμβουλος Έλσα Βακιρτζή που πάντα είναι παρούσα και δίδει τον καλύτερο της εαυτό και πράγματι βοήθησε, και του βρήκε και δουλειά και όλα μπήκαν σε σειρά. Εκεί που ο ίδιος κρατικός μηχανισμός έχει προβλήματα βρίσκεται ο ιδιώτης και λύνει το θέμα. Βέβαια εναπόκειται και στον ίδιο αν θέλει να δουλέψει. Και ευχαριστώ και τους συμπολίτες που όταν προκύπτουν προβλήματα κάνουν το παν να μας ειδοποιήσουν μια και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε παντού. Οι ημέρες είναι δύσκολες και τα ΚΑΠΗ είναι ανοικτά για να βοηθηθούν όσοι το μπορούν. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει και έχουμε την ετοιμότητα και τη διάθεση να βοηθήσουμε. Αρκεί να ενημερωθούμε για να αναλάβουμε δράση. Υπάρχουν βέβαια και άτομα που δεν είναι συνεργάσιμα. Αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι και παρεμβαίνουμε αρκεί να υπάρχει διάθεση για συνεργασία”.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Eurobank στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΝέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η έκπληξη του ΚΙΝΑΛ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για το χάος στην Αττική Οδό