Πολύ καλή είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο γεγονός που έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους επαγγελματίες του νησιού. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άνθηση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά, η Θάσος έχει πάρα πολύ κόσμο και θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι. Ελπίζουμε να μην συμβεί οτιδήποτε και να συνεχιστεί αυτό μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. Αν δεν έχουμε πετύχει το στόχο του 2019, νομίζω ότι είμαστε κοντά κι αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα θεωρώ ότι θα τον ξεπεράσουμε κιόλας.

Η σεζόν ξεκίνησε από τις ημέρες του Πάσχα κι εκεί φάνηκε η προδιάθεση του κόσμου. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο τότε. Είχαμε μια μικρή ατυχία λόγω καιρού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά μετά η συνεχής παρουσία του κόσμου, οι προκρατήσεις και η εν τέλει παρουσία του στο νησί μας, δείχνουν ότι πάμε πάρα πολύ καλά».

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Για το θέμα της πυροπροστασίας είπε ότι «όλοι μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Απευχόμαστε κυρίως να προκληθεί ένα φαινόμενο διότι όσο έτοιμος κι αν είσαι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δημιουργούν απρόβλεπτες καταστάσεις. Παρά ταύτα είμαστε έτοιμοι και εμείς και η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Δασαρχείο και το Λιμεναρχείο και η Περιφέρεια. Έχουμε άριστη συνεργασία , είμαστε σε καθημερινή επαφή κι ευχόμαστε να μην συμβεί το οτιδήποτε».

ΖΗΜΙΕΣ

Για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου σχολίασε ότι «προκλήθηκαν κάποιες ζημιές αλλά σε καμία περίπτωση η εικόνα που δόθηκε στον κόσμο δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα. Δεν είχαμε σκηνές καταστροφής αν και ζήσαμε τέτοιες το 2019. Ευχόμαστε να μην τις ξαναδούμε.

Τώρα είχαμε κάποιες μικρές ζημιές με φερτές ύλες σε διαφόρους δρόμους. Εκεί που συνεχώς προκαλούνται ζημιές υπήρχε κάποτε ρέμα. Σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες, πάντως, απομακρύνουμε τα αυτοκίνητά μας. Αλλά αυτά που είναι παρκαρισμένα μέσα στο ρέμα και τα βλέπουμε στις φωτογραφίες να βγαίνουν στην παραλία, είναι αναμφίβολα καταστροφή για τον άνθρωπο αλλά από την άλλη δεν σταθμεύουμε στο ρέμα».

Προηγούμενο άρθροΘετικοί οι παραγωγοί στην απόφαση για ίδρυση νέας Λαϊκής Αγοράς στο χώρο έξω από το κλειστό της Καλαμίτσας
Επόμενο άρθρο«Είναι πολύ φυσιολογικό το καλοκαίρι ο κορωνοϊός να βρει έδαφος να εξαπλωθεί», δήλωσε ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος