Στην «τελική ευθεία» μπήκε η προετοιμασία για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στην πόλη της Καβάλας, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθές Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Δημαρχείο, παραβρέθηκαν και μίλησαν: ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την προβολή της διοργάνωσης, Μπάμπης Ηλιάδης.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στηρίζει τον θεσμό της «Λευκής Νύχτας», γιατί συμβάλλει στην προβολή και γιατί δίνει ζωντάνια στην πόλη. Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τις προηγούμενες», είπε ο Θ. Μαρκόπουλος, ενώ η Αν. Ιωσηφίδου πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία γιορτή που την ευχαριστιούνται όλοι. Επίσης, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, το πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς θα λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και γενικότερα αυτών που θα κατέβουν στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, οι διοργανωτές παρακάλεσαν τους συμπολίτες να χρησιμοποιήσουν τα αστικά λεωφορεία, ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ταλαιπωρία τους.

«Από την πρώτη ημέρα, το Επιμελητήριο είναι αρωγός στη συγκεκριμένη διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και των τοπικών αρχών, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τονώσει την κίνηση στην τοπική αγορά. Είμαι βέβαιος ότι φέτος η «Λευκή Νύχτα» θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, διότι οι διοργανωτές έχουν μεγαλύτερη εμπειρία», ανέφερε ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Ο Β. Λεμονίδης σημείωσε ότι η ιδέα της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας» μπορεί να είναι «κλεμμένη» από άλλες πόλεις της νότιας Ελλάδας, ωστόσο η διοργάνωση εμπλουτίστηκε στην Καβάλα με πολλά δρώμενα. Χάρη στη «Λευκή Νύχτα», επεσήμανε, αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην πόλη και στην αγορά, ενώ ο κόσμος διασκεδάζει. Εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί οι τοπικοί φορείς στηρίζουν την προσπάθεια και ζήτησε από το κοινό να αφήσει για μία ημέρα τη γκρίνια και την μιζέρια και να απολαύσει το πλούσιο πρόγραμμα.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι και πάλι η οδός Ομονοίας, η κεντρική εμπορική οδός της Καβάλας, ενώ θα γίνουν δράσεις και στους πεζόδρομους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου συμπλήρωσε, ότι τα δύο μεγάλα μουσικά δρώμενα θα γίνουν στα δύο άκρα της οδού Ομονοίας, στην περιοχή του παλιού Δικαστηρίου και στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

Προηγούμενο άρθροΕιδομένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού – Εικόνα μόνο από ΕΡΤ και ΑΠΕ – Που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΣχέδιο εκμετάλλευσης για το κοίτασμα του Κατακόλου εκπονεί η Energean